İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Yeni Sezon, Yeni Umutlar

Yeni Sezon, Yeni Umutlar

Futbol severlerin belki de en heyecanlı olduğu dönemlerden birini yaşıyoruz. Malum yaz transfer sezonu. Takımlar sezon öncesinde yeni isimleri kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 Gelelim şehrimizin en köklü takımına. Ankaragücü teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yeni sezon hazırlıklarına başladı. İsterseniz kısa hatırlatmalarla Ankaragücü'nün yeni sezona nasıl girdiğine bakalım.
Ankaragücü, her sezon olumsuz haberlerle ve belirsizliklerle sezona giriyordu. Geçen sezon yaşanan şampiyonluk şehrin ve camianın havasını oldukça değiştirmiş durumda. Ancak belli sorunlar da olmasına rağmen Ankaragücü yönetimi, takımın başına teknik direktör İsmail Kartal'ı getirerek yeni sezon öncesi iddialı olduğu spor kamuoyuna duyurdu. Herkesi memnun etmeniz beklenemez. Hoca noktasında olumsuz yorum yapanlar oldu sosyal medya da yâda başka platformlarda. Transferlerin tamamlanmamış olması ve henüz herhangi bir hazırlık maçın da takımı izlememe rağmen ben İsmail Kartal'ın Ankaragücü'nü başarıya taşıyacağını düşünüyorum.
Sezonun ilk antrenmanını tesislere giderek takip ettim. İlk izlenimlerimi aktarayım. İsmail hoca tecrübeli bir teknik adam olduğu için camiaya çabuk adapte olmuş görünüyor. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'de antrenman sırasında bizlere açıklamalarda bulundu. Teknik heyetin arkasında duracakları ifade etti. Geçen sezonda 2.ligde de İsmet Taşdemir ile takımda belli dönemde dalgalanmalar oldu, ancak yönetim hocanın arkasında durarak şampiyonlukta çok önemli bir rol oynadı. Bu sezon en önemli noktalardan birisi olan iç transferde Ankaragücü kadrosunu korudu. Takımın iskeletini bozulmadı. Mevcut kadronun üzerine yapılacak transferlerle neden başarı gelmesin. Buradan Ankaragücü taraftarlarına da müjdeyi vereyim. Transfer yasağı henüz resmi olarak kalkmasa da kısa süre içinde kaldıracak.
Yönetimden aldığım bilgileri de sizlerle paylaşayım gerçekten çok kaliteli isimlerle görüştüklerini ifade ediyorlar. İsimler sır gibi saklıyor. Medyada çıkan çoğu ismin ise hiç gündemlerinde olmadıklarını aktardılar. Özellikle yapılacak 2 yabancı transferin taraftarı ayağa kaldıracağını söylüyorlar. Yeni sezon öncesi Ankaragücü'nde olumlu bir atmosfer var. Ancak şunun da altını çizelim. Yapılacak transferler ve başarı gelecek olan maddi desteklere bağlı bakalım önümüzdeki günlerde neler yaşanacak. Ankaragücü şu ana kadar 3 oyuncuyla ön sözleşme imzaladı. Gelen isimler, Gençlerbirliği’nden Ganalı oyuncu Samuel Owusu, Altınordu’dan Arif Morkaya ve Yusuf Abdioğlu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR