Faruk Gökyurt

Faruk Gökyurt

Yerel çalışmalar

Yerel çalışmalar

Yerel seçimler yaklaştıkça belediyelerde hizmet yarışı hızlanıyor. Mevcut belediye başkanları son projelerini tamamlayarak kalan sürede vatandaşlar için çalışmaya devam ediyor. Ankara’nın dış ilçelerinden birisi olan Elmadağ’da uzun yıllardır atıl durumda bırakılan mahalle renklendirilerek ilçenin turizmine katkı sağlamaya başladı.

Elmadağ’ın ilk yerleşim yeri olan ve uzun yıllar atıl durumda bırakılan iki mahalle ‘Renkliköy’ projesi ile hayat buldu. Gazetemize verdiği özel söyleşide Elmadağ Belediye Başkanı A. Barış Aşkın, “Amacımız ilçemize değer katmak. Tüm hemşerilerimizi ‘Renkliköye’ bekliyoruz” demişti.

Başkan Aşkın, yaptığı açıklamalarda ilçeye kazandırdıkları turizm bölgesinin istihdam sağlayacağını vurgulayarak Aşkın, “Renkliköy, yerel kültürel mirası korumak ve tanıtmak, istihdam yaratmak ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak gibi birçok misyonu da üstlenmektedir. Renkliköy Meydanı, sanatsal ve kültürel etkinlikler için merkez olmuş ve köy konağı, kent müzesi, tavşan bahçesi, kütüphane, mesire alanı gibi projenin diğer odak noktaları ile destekledik. Toplam 390 bin metre kare alan içerisindeki Elmadağ’ımızın ilk yerleşim yeri olan Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerini kapsayan çerçevede, bölgenin tarihini, doğasını ve turizm potansiyellerini ortaya çıkarılmasını ve altyapı-üst yapı yenileme faaliyetlerini kapsayan Renkliköy Projesi, proje alanının doğal ve kültürel zenginliklerini koruyarak turizm potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca proje kapsamında oluşturulan konağın gelirlerinin öğrencilere burs olarak gittiğini belirterek bütün Ankaralıları beklediklerini söylemişti. Aşkın, “Renkliköy projemizle mahallelerimizde yaptığımız restorasyonla Renkliköy ve içindeki binalar turizm açısından cazibe merkezi olmaya başladı. Elmadağ Belediyesi ilk hizmet binası şu anda köy konağı olarak kullanıyoruz. Renkliköy de bütün Ankaraları ağırlamak isteriz. Restore ettiğimiz eski Belediye Hizmet binasında yeni köy konağımızda Elmadağ’ımızın geleneksel yemekleri olan trit ve tandır kebabının misafirlerimizden paylaşıyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelirle üniversite öğrencilerine burs olarak geri dönüyor. Konağımızda yemek yiyen misafirlerimiz kişi başı ortalama 150-2 00 lira Elmadağ’ımızın geleneksel yemekleri ile mükemmel bir ziyafet çekebiliyor. Aynı zamanda da Elmadağlı öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlıyor” diyerek Elmadağ’ın değerlerini ön plana çıkarmanın yanı sıra öğrencilere de eğitim desteği verdiklerini vurguladı.

Projenin öğrencilerin yanı sıra ilçenin kadınlarına da destek olduğunu belirten “Şu anda Ankara'dan gelen misafirlerimiz ağırlamaya başladık” diyerek hayata geçirdikleri projenin daha tamamlanmadan cazibe merkezi olmaya başladığını vurgulayan Başkan Aşkın, “Köy meydanında bulunan stantlarımız Elmadağlı kadınlarımıza bedava tahsis edildi. Amacımız onların el emeği göz nuru ürettiği malzemeleri satmalarını sağlayarak ev ekonomilerini katkı sağlamalarını önünü açmaktır. Stantlarımızdan para almıyoruz. Elmadağlı kadınlarımız kendileri üretiyor, kendileri satıyor, kendileri kazanıyor” ifadeleri ile son olarak da kadın emeğine destek olduklarını söylemişti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR