Furkan Cansever

Furkan Cansever

Yerel Seçimler – Sincan

Yerel Seçimler – Sincan

Yerel seçimler yaklaşırken, partiler adaylarını açıklamış, seçim hazırlıkları hızlanmıştır. Ankara’nın merkez ilçelerinden olan Sincan’da bu seçim dönemini hızlı geçiren ilçelerimizden. En az yirmi yıldır Sincan’da yaşayan, Sincan’ı seven, birisi olarak bugün sizlere Sincan ile ilgili düşüncelerimi aktaracağım.

Sincan özellikle son on beş sene içerisinde başta Yozgat, Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve Samsun illerimizden aldığı göçlerle kısa zaman içerisinde nüfusunu hızla arttırmış bir ilçedir. Yaklaşık olarak bugün altı yüz bin kişi nüfusu bulunmaktadır. Özellikle Yenikent ve Temelli bölgelerinin de Sincan Belediyesi’ne katılmasıyla mahallesi sayısı 57 olmuş, hizmet alanı genişlemiştir. Nüfusunun büyük bir kısmı işçidir. Tabiri caizse orta direk aileler için bulunmaz bir nimettir Sincan.

Gece hayatının hiç olmadığı, akşam dokuzda sokakta yürüdüğünüzde saate bakmadığınız da gece iki, üç olmuş sanabilirsiniz. Çünkü caddeler de birkaç kişi, ara sokaklarda da kimseyi bulamazsınız. Böyle muhafazakar, insanının işinde gücünde olduğu, güzel bir ilçedir Sincan.

Bildiğimiz üzere ülkemiz yerel seçimlere doğru adım adım ilerlemekte. Bende Sincan’da yaşayan bir vatandaş olarak, öncelikle büyükşehir belediye başkan adaylarının Sincan için olan vaatlerini araştırmak istedim. Ne yazık ki yarışı başa baş götürmesi düşünülen iki adayın da Sincan için önemli bir vaadini bulamadım. Her ikisinin de tek vaadi Sincan’nın kıyısından geçecek bir metro istasyonu. ( Ümitköy – Devlet Mahallesi metro inşaatı, Plevne’den geçmektedir. ) Bunun üzerine sosyal medya hesaplarından en son ne zaman Sincan ile ilgili paylaşım yaptıklarına baktım. Mevcut belediye başkanı 13 Ocak’ta en son paylaşımını yaparken, diğer adayımız da 11 Şubat’da paylaşım yapmıştır.

Büyükşehir adaylarımızdan istediğimi alamayınca mevcut Sincan Belediye başkanı ve yeniden aday olan Murat Ercan’ı inceledim. Ne yazık ki Sincan’a beş yılda gözle görülür bir katkıda bulunmadığı gibi, gelecek beş yıl içinde bir vaadine denk gelmedim.

Amacım kesinlikle adayları karalamak, onları kötülemek değildir. Sincan’da yaşayan bir vatandaş olarak Sincan’nın on beş yıldır sadece apartman yapılarak, insanların doldurduğu, sosyal hayatın olmadığı, doğru düzgün yeşil alanın olmadığı, parklarında serserilerin oturduğu, trafiğinin alt üst, yollarının çukurla dolu olduğu, tarım arazilerinin apartmanlarla yok edildiği bir ilçe haline gelmesini anlatmaktır.

On beş yıl önce Sincan’da Lale Meydan’ına gelmiş bir insanı bugün aynı yere bırakırsak yalnızca tabelaların değiştiğini görecektir. Şehrin yalnızca apartman dolduğunu görecektir. Hiçbir değişimin yaşanmadığını, artan nüfusla beraber trafiğin ara sokaklarda bile kilitlendiğini görecektir. Özellikle Çankaya’ya, Yenimahalle’ye, Keçiören’e baktığında arada ki farkın ne kadar açıldığını görecektir.
Büyükşehir adaylarımıza ve Sincan için aday olmuş adaylarımıza sesleniyorum. Sincan’da sokakta kime sorarsanız bunları sayacaktır. Bu kadar değişimin yaşanmadığı bir ilçede, her hizmet çok değerlidir. Sincan halkı hizmet beklemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR