Muhammed Gömük

Muhammed Gömük

Yılın sanatçısı: Haluk Levent

Yılın sanatçısı: Haluk Levent

Geçtiğimiz günlerde Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu. Her zamanki gibi körler sağırlar birbirini ağırladı. Ama biz, yılın sanatçısı diye bir ödül verecek olsaydık kesinlikle Haluk Levent’e verirdik. Nedenini açıklamadan önce “biz kimiz” sorusuna kısa bir cevap vermem gerekiyor.

Biz, halkız. Evet, FETÖ ile Sivil Mücadele Platformu olarak binlerce mağdura dava arkadaşlığı ediyoruz ama toplumun her kesimiyle temas ettiğimiz için, bu arada Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği’nin de kurucuları ve yöneticileri olarak biz, 80 milyonun ta kendisiyiz. Ne yazık ki bazı medya kuruluşları gibi büyük lobilerin sözcülüğünü yapamıyoruz, kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz ancak hiç şüpheniz olmasın sesimiz gayet iri ve diri çıkıyor.

Gelelim Haluk Levent’e… Kendisi benim kader dostumdur; çünkü o da benim gibi ve daha birçokları gibi FETÖ kumpasıyla 2011 yılında büyük sıkıntılar yaşadı. Ünlüler Çetesi adı verilen saçmasapan bir FETÖ mizanseniyle derdest edildi, itibarına suikast girişiminde bulunuldu. Sonuçta ne oldu, tüm suçlamalardan aklanarak FETÖ’nün kurduğu tiyatroyu FETÖ’cülerin başına geçirdi. Aynı sancılı süreci ben de yaşadım ve Haluk Levent’in haykıramadığı ıstırabı çok iyi anlıyorum.

Pekâlâ Haluk Levent neden 2018’in en iyi sanatçısıdır? Çünkü o, icra ettiği müzikle toplumsal duyarlılığı en iyi harmanlayan sanatçıdır.

Haluk Levent, kısa adı AHBAP, açılımı Anadolu Halk ve Barış Platformu olan toplumsal hareketin kurucusu ve lokomotifidir. Nedir bu AHBAP? Şimdi dikkat kesilin:

Türkiye’nin her yerinden yüzbinlerce gönüllüsü olan iyilik ve güzellik türküsüdür.

Gidilmeyenlere giden, unutulanları hatırlayan, küsleri barıştıran insanlık şarkısıdır. 

Hâlini anlatamayan dostlarımıza tercüman olan yürek nağmesidir.

Binlerce öğrenciye burs veren yardımlaşma sevdasıdır.

Açım diyenlere aş uzatan dayanışma halkasıdır.

Hastayım, tedavi olacak imkânım yok diyenlere derman olan kötü gün dostudur.

Umutsuzlara, garibana, fukaraya, dertliye, gamlıya uzanan gönül şifasıdır.

Toplumda kaybolan birlik ve beraberlik ruhunu yeniden tutuşturan melek dokunuşudur.
Mazlumların gülüşü, zalimlerin yok oluşudur.

İşte bunca hayrı bir araya getirip bir çiçek demeti gibi millete takdim eden şahsın adıdır Haluk Levent. Daha ne yapmalı gönüller sultanı olmak için? Daha ne yapmalı 2018’in en iyi sanatçısı olmak için?

Biz (kim olduğumuzu açıklamıştım), yaldızlı sahnelerde, yıldızlı gecelerde tantana ve debdebe ile işimize gelenlere işimize gelen ödülü verecek yapıda kimseler değiliz. Biz harbiyiz, biz dobrayız… Önemli olan da zaten kalpten gelmesi, Hakk’tan inmesi ve halka gitmesi değil midir?

İşte ben de halkın bana verdiği yetkiye dayanarak Haluk Levent’i –sadece Türkiye’de değil dünyada- yılın sanatçısı ilan ediyorum. İtirazı olan varsa lütfen şimdi çıkıp konuşsun ya da sonsuza dek sussun.

İtiraz demişken malum ki AHBAP’a çamur atmaya çalışan birileri de var. Hani vaktiyle Haluk Levent’e çamur atıldığı gibi… Neymiş efendim, AHBAP, aynı Gezi Olayları benzeri bir sokak hareketine dönüşme çabasıymış. Bunu iddia edenler de kıymeti kendinden menkul bir iki yazarçizer… Hani gazeteci piyasasında prim yapacaklar ya, o hesap!

Dilleri kürek gibi, sesleri borazan gibi çıktığı için ortalığı velveleye vermeyi çok iyi biliyorlar ancak iyiliğin her zaman kötülüğü galebe çalacağını bir türlü anlayamıyorlar. 

Bizim memlekette ne zaman iyi bir iş yapılsa hemen bir yerlerden bozuk teyp sesleri gelmeye başlar. Önemli olan gerçek müziğe kulak vermektir. O ses de Haluk Levent’ten geliyor, hem de gâyet güzel geliyor. Kıskançlara, hasetlere, muşmula suratlılara oh olsun. 

Bu arada AHBAP’ı FETÖ ile Sivil Mücadele Platformumuza kardeş platform ilan ediyoruz, bu da hazımsızlara mesaj olsun.

Eşe, dosta, ahbapa selam ediyor, güzel insanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR