Osman Doğan

Osman Doğan

Bugün 'evet' deme vaktidir.

Bugün 'evet' deme vaktidir.

 Yeni yol haritamız, yeni Türkiye´nin çizdiği yolda sağlam adımlarla ilerlemekle mümkün olacaktır.
Dünyanın İslam´a karşı duruşunu gördüğümüz halde, gözlerimizi kapatamayız.
Tüm dünya dört koldan saldırı halindeyken, İslam´ın evrensel duruşunu görmezden gelen dünyanın, İslamafobi çalışmaları karşısında susamayız.
 Değişen, değişimini mazlum coğrafyalara zarar vermekle gerçekleştirmek isteyen, emperyalist Batı´nın tutarsız tavrı karşısında, bir olmaktan, bütün olmaktan başka çıkışımızın olmadığını inkâr edemeyiz.
***
Siyasetin yeniden şekillendiği bu günlerde, hayır diyenlerin bazı çevrelerce kahraman ilan edilmelerine kanamayız.
Hikayesi geçmişte efsane olan bu devletin, yarın durdurulmaması için, atılacak olan bütün adımları, değer yargımızla değerlendirip, ona göre gardımızı almalıyız.
İnsanların görüşlerinden dolayı ötelenmeyeceğini, yapılan siyasetin edeple yapılması gerektiğini defalarca hatırlattık. Hatırlatmaya da devam edeceğiz. Fakat edebin, hayanın varlığı, doğru bildiklerimizden bizi ayırmaz!
Bizi değerlerimize sıkı sıkı bağlayan 28 Şubatlara karşı, e muhtıralara karşı, darbelere karşı iri tutan, diri tutan sebeplerimiz nelerse, EVET dememiz içinde sebepler onlardır.
Biz değerlerimizi, nefsi duruşlarımızın önüne koyduk. Biz ülkemizin çıkarlarını bütün makamların üstünde gördük. Dünden bu güne gördüklerimiz, yarınımız için kocaman bir evet dememizi sağlayacaktır.

***
Hayır diyenlerin bu ülkeye kazandırdıkları ile,
Evet diyenlerin bu ülkeye kazandırdıklarını değerlendirdikten sonra,
 Bir vatandaş olarak sandıkta son sözümüzü söyleyeceğiz.
 Hayır diyenlerin ötekileştirdiği, itici kılmaya çalıştığı tek adam zihniyeti, geçmişte Adnan Menderesin boğazına yapışan bir köylüyü nasıl özgürleştirmişse,
Sayfalar dolusu hakaretlerle kin kusan insanlar, bugün basının özgür olmadığı naraları atıyorsa, aynı pişkinlikle maksadın sadece HAYIR cephesinde birleşmek olduğunu görmemek için kör olmamız gerekiyor.

***
Sandıktan önce konuşanları buradan tekrar uyarıyoruz! Dini, diyaneti bu yarışınızda başvuru unsuru olarak sakın görmeyin.
Neden Evet! Neden Hayır! Cevabınızda, dinimizin vicdan yansımalarından uzak durun. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi camiden, ezandan rahatsız olanların pişkince kurduğu ifadelerden dolayı rahatsızız.
Biz köhnemiş bu sisteme karşı neden EVET diyeceğimizi tek tek anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz.
Bu sistem bize camileri tekrar ahıra çevirin diyecekse,
Bu sistem Kur´an-ı Kerim´i bir zamanlar gömdükleri gibi, tekrar gömdürecekse,
Bu sistem kılık kıyafete takılıp, başörtüsü yasağı zulmünü tekrar yaşatacaksa,
Bu sistem Şubat soğuğunda 28 Şubat ile evlerimize ateş düşürecekse,
***
Bu sistem bu ülkede Başbakanların asılmasını, terörist başlarının el üstünde tutulmasını sağlayacaksa,
Bu sistemin artık tıkandığını, bayatladığını, son kullanım tarihinin geldiğini düşünen millet, kimseyle tartışmadan, polemiklere girmeden, siyaset üstü bir cevap verecektir.
Sandıkta son sözü söyleyecek olan milletimiz gerekeni yapacaktır.
Milletin meclisteki vekilleri, milletin vereceği her türlü karara saygı duymak zorundadır. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle mevcut liderlerden sonra, gelecek olan liderlerin, korku salabileceğini düşünenler bilmeliler ki; artık bu ülkede milletin gücünün üstünde bir güç yoktur, olmayacaktır. 15 Temmuz bunu bize nasıl göstermişse, millete rağmen vicdansızların, kuklaların bu ülkenin başına getirilmeyeceği de muhakkaktır.
 Haydi sağlıcakla kalın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR