İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Nasıl tur atlarız?

Nasıl tur atlarız?

Bugünkü yazımda Fenerbahçe-Olympiakos maçını değerlendireceğim. Fenerbahçe, nasıl turu geçer, ne yaparsa Olympiakos’u devre dışı bırakır bunları kendimce anlatacağım.

İlk maçtan gördük ki Olympiakos kamuoyunda konuşulanın aksine gayet kompakt ve kaliteli oyun oynayan bir ekip. Tabii ki bu görüntünün ardında İsmail Kartal’ın da yanlış kadroyu sahaya sürmesinin büyük payı var. İlk maçta çıkılan orta saha ikilisi umarım sezonun geri kalanında antrenmanlarda bile yan yana gelmez.

Krunic, zaten yumuşak bir futbol yapısına sahipken, yanına bir de Zajc’ı koymak nerden baksan saçma bir hareketti. İsmail Kartal’ın ilk maçtan ders alarak kadro kurması gerekiyor.

Rakibin belki de en önemli ve en kariyerli oyuncusu kadroya dönüyor. Daniel Podence, Premier Lig kariyeri olan ve gayet ayaklarına hâkim bir oyuncu.

Bu isme dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sol kanattan yaptığı orta ve şutlarla kalemizde etkili olabilir. Ama orada da Osayi gibi iyi bir savunma bekimiz bulunuyor.

Peki, biz hücumda neler yapmalıyız? Orta saha da ideal ikilimize döndüğümüzü düşünürsek o bölgede bir üstünlüğümüz olacağı aşikâr. Fred ve İsmail Yüksek günlerinde oldukları zaman büyük katkılar verdiklerini gördük.

Yine Ferdi ve Tadic’in sol kanatta yapacakları ayak oyunlarına büyük ihtiyaç duyuyoruz. Olympiakos’un zayıf karnının sağ kanadı olduğunu düşünüyorum. Orayı iyice işlememiz gerekiyor.

Szymanski’nin bu maçta büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Araya atacağı koşular ve uzaktan şutlarına ihtiyacımız var. Bazı spor sayfalarında muhtemel 11’de Dzeko yerine Bathsuayi’yi gördüm. Bu tamamen oyunumuzun değişmesi demek. Bathsuayi ve Dzeko yapı olarak birbirinden farklı oyuncular. Bu risk alınmalı mı? Emin değilim.

Özet olarak bir teknik direktör dokunuşuna ihtiyaç duyabiliriz. Bu anlamda İsmail Kartal’ın kendisini toplaması gerekiyor. Oyunu veya skoru kaybettiğimizde paniklememek ve sakin kalarak sonuca gitmeyi amaçlamamız gerekiyor. Maç uzatmaya da gidebilir. Sakin kalarak kendi oyunumuza bakmamız gerek. Kadro kalitesi olarak biz daha iyi takımız. Bunu sahaya yansıtmamız gerekiyor.

Haydi Fenerbahçe!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR