Osman Doğan

Osman Doğan

Türkiye eski Türkiye değil

Türkiye eski Türkiye değil

Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 1980 yıllarında 12 Eylül ihtilalinde 70 sente muhtaç olan bir ülke değil. Türkiye İslam dünyasına, Ortadoğu’ya yön verecek, tekrar İslam Dünyasının lideri, hamisi, ağabeyi olacak bir ülke. İşte şer odakların korktukları tek mesele bu.

Ortadoğu’da emperyalist dünyanın hâkimiyeti için,   emperyalistlerin Ortadoğu’nun bütün yer altı kaynaklarının hâkimi olmaları için Kürtlerin, Türklerin, Arapların kavga etmesi gerekmektedir. Kurulan tuzağın esas sebebi budur.
Alparslan silahlı kuvvetleriyle Türklerin yanında yer almışlardır. Türklerle Kürtlerin kardeşliği böyle başlamıştır. Bu zamana kadar yalan yazan tarih sadece Kürtlerin ihanetlerinden, isyanlarından bahsetmişlerdir.
Sadece Kürtleri değil, beyaz Türkler olarak kendilerini adlandıran bu milletin değerleri ile kavgalı olan, bu milletin dini ile tartışma çıkaran, içimizde yetişen hainler, Müslüman Türklerden de rahatsız olmuşlardır.
 Benim dedelerimin başındaki sarığa saldırıp İslam’ı kendilerine tehdit olarak görenler her zaman bir saldırı halinde olmuşlardır. Jön Türklerin, ittihat ve terakki mensuplarının yaptıklarını gerçek tarih unutmayacaktır. Batıya siyaset öğrensinler diye gidenlerin çağdaşlık adı altında bu ülkeyi dininden değerlerinden uzaklaştırmak isteyenlerin hainliklerini gerçek tarih unutmayacaktır.

Abdülhamit’i "kızıl sultan" olarak adlandırdılar, Jön Türkleri de ilerici olarak adlandırdılar. Unutmayın Osmanlıyı dış dünya  yıkmadı, Osmanlıyı yıkanlar işte içimizdeki hainlerdi.
Bugün oynanan senaryolara bakıldığında sadece tarihlerin değiştiğini göreceksiniz, isimlerin değiştiğini göreceksiniz. Ama değerlere karşı duran ve değerlere saldıranlar hep olmuştur.

Dün tarihin yazmaktan çekindiği gerçekler, bugün gün yüzüne çıkarken aynı hatanın tekrar etmemesi için taraf tuttuğumuzu buradan tekrar ilan ediyorum. Din görevlileri her zaman devletinin çıkarlarından, inancının  gereklerinden, yarının yol göstericisi olma  vasfından yana her zaman  taraf olmuştur. Tarafımız camiyi ahıra çevirmek isteyenlere karşı bir çığlıktır. Tarafımız dinini yaşamak isteyenleri her zaman ötekileştirenlere karşı bir settir. Tarafımız milletinin  ve devletinin çıkarlarını gözetmek yerine, dış mihrakların maşalığına soyunanlara karşı dik durmamızdır. Tarafımız yeniden büyük Türkiye hayaline zeval vermek isteyenlere karşı  bir olmamız, birlik olmamız, iri ve diri olmamızdır. Tarafımız tarihten bu yana kardeşlik bilinciyle yola çıktığımız bu kutlu yolda bizi birbirimize düşürmek isteyenlere karşı bir uyanıştır. Tarafımız bizim bizden başka dostumuzun olmadığını bilerek birbirimize kenetlenmektir.
 Bizler din görevlileri olarak sadece bir yerde taraf olmayız, o da mihrapta. Mihrap Mevlana’nın o veciz ifadelerindeki ‘ne olursan ol yine gel’ sözlerindeki  derin manada saklıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR