Adem Öztürk

Adem Öztürk

Yürü Fransa (Macron) Arkandayız…

Yürü Fransa (Macron) Arkandayız…

Savaş insan olarak en istenmeyen bir olaydır. Kişiler ve toplumların en önemli problemleridir. Önce aileler çıkar savaşı yaparak küçük ve mikro çatışmaları körükler, sonra şehirler ve toplumlar çatışmalar ortaya çıkararak çeşitli savaş sebepleri üretir.

Tarih boyunca devletler çıkarları uğruna basit ve önemsiz sebeplerle milyonarlarca insanın katiline sebep olmuşlardır. Devlet insanı için vardır ama insan öldürmede en önemli araçtır tersten bakılınca.
Büyük katliamlar, suçsuz ve masum insanların ölümleri, haberi olmadığı, hiç hayatında görmediği ya da tanımadığı insanların sebep olduğu hatalardan dolayı meydana gelmiştir.

Ölümler hep devletler eliyle yapılan savaşların sonucunda ortaya çıkmıştır…

Günümüzde 7 Ekim’de İsrail’in Gazze’de yapılan saldırı bahanesiyle yaptığı masum ve habersiz canların ve topyekûn bir milletin katledilmesini görüyoruz…

Ukrayna’da artist bir devlet başkanının yanlış yönlendirme ve komplolar sonucunda koca Rusya ile savaşa girerek olaylardan habersiz ve masum binlerce insanın zarar görmesi ve ölümler en taze örnektir.
Gerek birinci ve gerekse ikinci dünya savaşları öylesine;

Moğol katliamları çok basit sebeplerle çıkarılan savaşların sonunda binlerce yıla zarar vermiş, bir medeniyetin gelişimini olumsuz etkilemiştir. Yalnız insanları değil medeniyeti de katletmiştir…
Bugünlerde Fransa Cumhurbaşkanı MACRON, Napolyon olmaya karar vermiş. Halkına Rusya ile çatışmaya niyetli olduklarını ve hazırlık yapılması gerektiğini belirten ulusa sesleniş konuşması yapmış…

Ne diyelim
Yürü be MACRON arkandayız…

“Savaşın acı yüzü yıllardır haksız şekilde refah yaşayan dünyanın kaynaklarını sömüren AVRUPA’ ya uğrasın…
Çocuk kaçakçılığı, kadın tacirliği organ mafyası ile uğraşmak zorunda kalsınlar. Silah kaçakçılığı gibi tehlikeli suçlar Avrupa de her yere yayılsın. Şehirlerin altyapısı yok olsun açlık sefalet ve hastalıkla perişan olsunlar...”

Belki vicdana gelirsiniz.
Yürü MACRON yanındayız seni Tarih yeni Napolyon olarak yazsın.

Kinayedir…
Saygılarımla …

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR