Vahit Aldı

Vahit Aldı

Ankaralıların banka kartı ile imtihanı

Ankaralıların banka kartı ile imtihanı

Günlük yüz binlerce vatandaşa hizmet veren, şehir içi ulaşımı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO ve metrolarda yaşanan sorunlar aksaklıklara neden oluyor.

Zaman zaman otobüslerde zaman zaman ise metro istasyonlarındaki aksaklık ve eksiklikler vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankaralıların uğrak noktası olan Sıhhiye metro istasyonunda hesap kartımdan Ankara kartıma TL yüklemek istediğimde bunun mümkün olmadığını öğrendim.

Sıhhiye’de sadece 2 alanda dolum yapılırken, bunlardan hiçbirinin banka kartını kabul etmemesi çok ilginç. Herkes nakit taşımak zorunda değil. Görevlilere sorduğumda bu durumun aylardır böyle olduğunu ve sorunun çözülmediğini aktardılar.

Aynı durumu ikinci defa Maltepe Metro istasyonunda yaşadım. İstasyonun Bebe Sokak girişinde de nakit harici işlem yapılmamakta. Buradaki görevlilerden edindiğim bilgilere göre, bu durum bir beni rahatsız etmiş değil; çoğu vatandaşlar tepkili.

Günümüz teknolojisinin üst düzeyde ilerlediği gözler önündeyken, hesap kartından bakiye yüklemenin mümkün olmaması Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda sınıfta kaldığını gösteriyor.

Öte yandan EGO şoförleri hakkındaki yolculara davranışlarıyla ilgili şikâyetlerin arttığını duyuyoruz.

Yine geçtiğimiz günlerde 403-6 numaralı hatta durakta bekleyen yolcu olmasına rağmen hızını dahi yavaşlatmaya tenezzül etmeyen şoförün durmadan geçtiğine tanık oldum.

Yaklaşık yarım saattir 403 numaralı hattı bekleyen vatandaşlar tepkisini Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet ederek göstermeye çalıştı.

Bir diğer olay Ulus 100. Yıl Çarşısı'nda meydana geldi. 263 numaralı Balgat hattında otobüs şoförünün vatandaşı gördüğü halde durmaması dikkat çekti.

Bu tür durumların yaşanmaması adına Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’ya tertip ve düzen getirilmesi gerekiyor.

Başkent Ankara’da yaklaşık 6 milyon insan yaşıyor. Eminim ki bu durumlar sadece bizim değil diğer vatandaşlarımızın da başına geliyor. Umuyoruz ki bu sorunlar bir an önce çözüme kavuşur…

EGO’ların kişisel EGO’larını bırakıp ulaşım hizmeti vermesi temennisiyle…


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR