Vahit Aldı

Vahit Aldı

Ankara'nın tarihi..

Ankara'nın tarihi..

Ankara'nın tarihi oldukça zengin ve çeşitlidir. Antik dönemde, bugünkü Ankara'nın bulunduğu bölge, Hitit İmparatorluğu'nun bir parçasıydı. Daha sonra, Pers İmparatorluğu'nun kontrolü altına girdi. Büyük İskender'in Pers İmparatorluğu'nu yendiği İssus Savaşı'ndan sonra, bölge Makedonya Krallığı'nın kontrolü altına girdi. Daha sonra Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu tarafından yönetildi.

1073 yılında Türkler tarafından fethedilen Ankara, Selçuklu İmparatorluğu'nun başkenti oldu ve bu dönemde birçok önemli yapı inşa edildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde de önemini koruyan Ankara, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti oldu. Bu dönemde, Ankara'nın modern bir şehir haline getirilmesi için birçok yenilikçi proje hayata geçirildi ve şehir hızla gelişti.

Ankara'nın tarihi dokusunu koruyan birçok önemli tarihi yapı da bulunmaktadır. Bunlar arasında Anıtkabir, Ankara Kalesi, Kocatepe Camii, Hacı Bayram Camii ve Roma Hamamı gibi yapılar yer almaktadır. Bugün Ankara, Türkiye'nin en önemli siyasi, kültürel ve ekonomik merkezlerinden biridir ve tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini cezbeden bir şehirdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR