Enes Boyacı

Enes Boyacı

Meta’nın yeni yüzü ilgi görmedi

Meta’nın yeni yüzü ilgi görmedi

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da kullanıcılar tarafından beğenilmeyen yeni gelişmelerin ardından piyasaya sürülen Threads’in gidişatı pek de iyi görünmüyor. Meta tarafından geliştirilen uygulamanın Instagram ile hızlı bir şekilde kayıt olma özelliği bulunmasından dolayı hızlı bir yükseliş yaşadı ve kullanıcı sayısını bir anda milyonlara ulaştırdı. Fakat bu ilgi kısa sürdü.

Yakın zamanda ortaya konan verilere göre kullanıcıların Threads’te geçirdiği süre yarı yarıya düştü. İlk çıktığı zamanlar 20 dakika olan bu süre 10 dakikaya düştü. Tabi bunun yanında uygulamayı kullanan kişi sayısında da düşüş yaşandı. Kısa bir sürede yüz milyonlara ulaşan Threads son haftada yüzde 20’lik bir düşüş yaşadı.

Tüm bu veriler de şu anlama geliyor; Meta’nın yeni yüzü Threads ilgi kaybediyor. Tabi bu düşüş kalıcı mı olur yoksa yeni güncellemelerle yeniden yükselişe mi geçer bilinmez.

Bu verilerin yanı sıra uygulamanın raporlarına göre Threads’in ülkelere göre kullanım sıralaması ve yüzdesi de açıklandı. Rapora göre Threads’in en çok sevildiği ülke yüzde 33 ile Hindistan oldu. Genel ülke sıralaması ise şu şekilde:

1. Hindistan %33

2. Brezilya %16

3. ABD %16

4. Meksika %8

5. Japonya %5

Elon Musk’ın Twitter’da getirdiği yeni güncellemeleri beğenmeyen kullanıcıların akın ettiği Threads’in akıbeti ilerleyen günlerde belli olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR