Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Artık beton çilesi bitmeli

Artık beton çilesi bitmeli

Senelerdir devasa boyutta olan beton mikserlerinin hem çevreye hem de vatandaşa verdiği zarar ya görülmedi ya da görmezlikten gelindi. 
Beton şirketleri hiç umursamadan işin kolayına kaçıp beton mikserlerinin içinde bulunan beton artıklarını sağa sola döktürdü. O dökülen betonlar da taş gibi bırakıldığı yerde kaldı. Mikserler yol kenarlarında yıkandı. Anlayacağınız hiçbir kurala uyulmadı. 
Şimdi şehir merkezinden biraz uzaklaşsanız bir ağacı, kuşu, böceği göreyim deseniz karşınıza beton artıklarından başka bir şey çıkmıyor. Önceden Ankara’nın taşından, hafriyat yıkıntılarından yakınanlar şimdi bu betoncuların bıraktığı eserlerden muzdarip olmaya başladı. 
Ne yapmalıyız o zaman? Bu şikayetçi olduğumuz beton artıklarını almamız da satmamız da kaldırmamız da mümkün mü?  Tabiî ki de hayır. Bu konudan yeterince şikayetçi biri olarak bu firmalara sadece ceza vermek yetmez. Çevreye bıraktıkları o artıkları onlara toplatmak lazım. Bir de kaçınılmaz olarak çıkıp vatandaştan özür dilemeliler. Kimseyi umursamadan yaptıkları bu işler bununla bitmemelidir tabiî ki…
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da yaşanan bu sıkıntının farkına varıp geçtiğimiz günlerde Başkent’te beton üretimi yapan firma sahiplerine beton mikseri kullanırken yapmaları gereken kuralları ve beton mikserlerinin genel mevzuatlarını anlattı. Firma sahipleri uymaları gereken konularda ayrıntılıca bilgilendirildi.
Toplantıda neler konuşulmadı ki… mikser araçlarının tonaj durumu, yola çıkarken lastiklerin temizliği, mikser araçlarının temizlenmesi, araçların belirtilen yerler dışında yıkama esnasında çevreye verdiği zararlar ve fazla tonajdan dolayı betonların yollara dökülmesi sonucu asfalt yapısının bozulmasına dikkat edilmesi gibi konularda uyarılarda bulunuldu.
Ayrıca şehir içerisinde mikserlerin sokak ve mahalle aralarında halkı rahatsız ederek gürültü çıkartma, trafiği kapatma, kaldırım işgal edip yaya yollarının engellenmesi gibi konularda görüşülüp bundan sonra gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı görüşüldü. Şüphesiz yerinde bir çalışma oldu.
Temennim odur ki bu çalışma sağlıklı yürür de artık bu sorunu tekrar tekrar yaşamayız. İnsanlar da çevre de bu zulümden kurtulur İnşallah.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR