Soner Cengiz

Soner Cengiz

AVRUPA 2016'YA BAKIŞ

AVRUPA 2016'YA BAKIŞ

  Tarihin en fazla futbol takımlarının katılımıyla gerçekleşen (24 takım) Avrupa Şampiyonası Fransa -Romanya maçıyla büyük bir coşkuyla başladı. Uzun zamandır şampiyonalarda boy gösteremeyen A Milli futbol takımımız 100 yılda bir olacak olasılıkları bir araya gelmesiyle şampiyonada yerimizi almış olduk. Millet olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu dönemde böyle bir şampiyonaya gerçekten çok ihtiyacımız vardı. A Milli futbol takımımızın şampiyonalarda genelde rahat maçı pek fazla olmaz.

  Nitekim daha şampiyona başlamadan önce oyuncular ve teknik heyet arasında hissedilir biçimde bir gerginliğin olduğu gerek basına yansıyan bölümüyle gerek maç önü basın toplantılarında kendini çokça belli etmişti. Bunun başında gerek kadro seçimi gerekse de yaşanan prim meselesi başlıca nedenleri. Bunun neticesinde şampiyonaya çok kötü bir oyunla Hırvatistan mağlubiyetiyle başladık Oyunsal formatta oyunun hiçbir alanında maça ortak olamadık Aslında çokta sürpriz olmayan bir mağlubiyet yaşadık. A Milli futbol takımımız genelde bir mağlubiyet sonrasında sonraki maçta reaksiyon gösterirdi beklentilerde bu yönde idi.İspanya maçı bu beklentiler açısından önemli bir maçtı maça da bu umutla çıktık. 30 dakika idare edebildiğimiz maçı 30. dakikadan sonra sistemi ve kültürü olan bir ekiple sistemsiz ve spor geleneği olmayan günü kurtarmaya çalışan bir takımın mücadelesine dönüşü verdi.

  Çokta güçlü olmayan saha içi psikolojimiz golden sonra darmadağın oldu. Bir kez daha gördük ki günümüz çağına gerek tesis gerek oyuncu eğitimi gerek profesyonellik gerekse taktik ve teknik açıdan uyum sağlayamadığınızda bu skorların olması kaçınılmaz bir durum olarak ortaya çıkıyor. Oyuncu açısından milli heyecanın ikinci plana itildiği 500 bin Avro gibi absürt bir primin dağıtılması hususu birinci sıraya oturunca sahadaki skora da şaşırmamak gerekir.

  Bu arada sebep ne olursa olsun üzerinde ay yıldızı taşıyan her oyuncu küfürü ve ıslıklanmayı hak etmiyor. Bizim sadece futbol olarak değil bir çok alanda kendimizi eğitmemiz gerçeği de bu turnuvada bir kez daha ortaya çıkıyor. Şimdi tekrar 4 ihtimalli bir oyunun parçası olmaktan bahsediyoruz yine ihtimaller bir araya gelecek ve biz bir üst tura çıkacağız. Peki sonuç ne olacak? Yine günü kurtarmış , teknik ekip ve oyuncuların kahraman olacağı trajikomik bir olay ortaya çıkacak bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR