Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

En Büyük Prim Milli Forma

En Büyük Prim Milli Forma

Son günlerde Türkiye’de en çok konuşulan konu 2016 Avrupa Kupası ve Türkiye Futbol Milli Takımı. Bunun en büyük nedeni de sahada mücadele etmeyen ama saha dışında herkese söyleyecek lafı olan bir milli takımımızın olması. Ben milli takımı bir bütün olarak görüyorum. Ne Fatih Terim, ne Arda ne bir başkası tek başına bu başarısızlıktan sorumlu değil. Aslında bizi en çok üzen başarısızlık değil, milli takımın sahaya bir karakter, mücadele koyamaması. Bizden kat kat güçsüz takımlar sahaya çıkıp terinin son damlasına kadar mücadele edebiliyor. Maalesef bunu biz milli takımımızda göremiyoruz, belki beklentiler yüksekti veya biz kendimizi çok büyük gördük bunun sorunu oturulur konuşulur ama mücadele etmeden kaybetmek bizim kültürümüzde yok. Milli takımı ve Fatih Terim’i her kesim eleştiriyor, eleştirilerin unvanına bakmak yanlış çünkü milli duygular içerisinde her Türk vatandaşı bu hakka sahip. Hani reklamlarda deniyor ya 80 milyon, işte o 80 milyon mücadeleyi göremeyince eleştirebilir. Yok Prof. beni nasıl eleştirebilir şeklinde tepki göstermenin doğru olmadığını düşünüyorum.

 

Takımımızın sahaya çıktığı 2 maçta da biz o milli duyguyu göremedik. Belki de canımızı yakan en büyük nokta bu, milli takımların kıyasıya yarıştığı bir turnuvada bizim yarışacak mecalimiz yok. Oyuncular koşmuyor, teknik direktörün formsuz olduğu söyleniyor, bunlar milli takım için bahane olamaz. Ben bir Türk vatandaşı olarak o ay yıldızlı formayı sırtında taşıyan futbolcuların mücadele etmesini bekliyorum. Bizim futbolcularımız diğer takımlardan aşağı mı, hayır hepsi yetenekli ve mücadele edecek kapasiteye sahip oyuncular. Topu bizden daha çok ayağında bulunduran top çeviren İspanya Milli takımı bizden daha fazla koşuyor. Milli takımda ruh eksiz, milli ruh. Tek tartıştığımı konu ne kadar prim alıyorlar, vay şu kadar almışlar, Fatih Terim’im maaşı şu kadar bunlar bize zarar vermekten başka bir işe yaramaz.  Ercan Taner’in yorumlarına da katılmamak elde değil.

 

Duayen spiker ve yorumcu Ercan Taner adeta islerimize tercüman oldu. Ercan Taner’in prim hakkındaki yorumu: “Türk halkının prim haberlerinden etkilenmesi doğan. İnsanların birçoğu asgari ücretin biraz üstünde bir rakama çalışıyor. Sabah 7 akşam 7. Sonrasında metrobüsler otobüsler. İnsanlar bu çalışma şartlarıyla çalışırken bu rakamlar sağda solda çekirdek parası gibi konuşuluyor. 300 bin Euro 400 bin Euro. İnsanların anası ağlamış. Taraftarlar öyle dolduruluyor ki bunun sonrasında hiç tasvip etmediğim şeyler oluyor. Futbolcuların karısına, kızına, doğmamış çocuklarına küfürler ediliyor. Ortaya böyle yönetilemez bir tablo çıkıyor. Sonra herkes susuyor, halının altına süpürülüyor. Ben bunlara üzülüyorum.”

 

Ercan Taner’in bu çıkışının ardından milli formanın primle değil milli duygularla giyilmesi gerektiğini söyleyen eski milli takım teknik direktörü Ersun Yanal, “Milli formayı giymek en büyük prim” diyerek futbolcuları eleştirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR