Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Bayrama Doğru

Bayrama Doğru

İlk indirildiği gündeki güncelliğini koruduğu gibi bugün de son güne (kıyamete) kadar geçerli ve güncel hayat tarzı kılavuzu bu dünyada ebedi dünyamızı, kul olma Allah'ın rızasını kazanma çözümleridir.
Allah şah damarımızdan daha yakın dediğimizde hayatımızın tamamı kontrolde, takipte ikazın ve müjdelerin yan yana olduğuna iyi düşünmeliyiz. Hayatımızın her anında bizimle atan, yüreğimizi ısıtan, amellerimde yakardığımız, sığındığımız her an duamızı yapıyorsak, her an Allah'ımıza ulaşıyoruz, yanımızda olduğu için güveniyoruz. Mükafatında şükrediyoruz. Hatamızda mahcup mahcup tekrarı olmamak duası ile affetmesi için Allah'ımıza yalvarıyoruz. Tövbemizi, pişmanlığımızı tekrarı olmaması kararlılığı ile Estağfurullah… diye Allah'ın affına sığınıyor, af deryasında rahatlıyor, yardımına sığınıyoruz.

Her karanlığı aydınlatan Kur’an-ı Kerim'in geldiği Ramazan ayında karanlıkta sahura kalkıyor, akşam ezanına kadar oruç hediyesini Allah'ın emrettiği, Peygamberimizin uyguladığı ve yaşadığı şekliyle koruyoruz. Hiçbir şey yemiyoruz. Orucu bozan ne varsa Allah'ın yasaklarına uyuyor, bu en güzel ibadetimiz orucu Allah'ın bir müjdesi ve her zaman elimizi açtığımızda ulaşıyorsak her anı Allahımla beraber hazzı, mutluluğu yaşıyor, orucumuzu da iftara kadar da koruyoruz.

Müslüman ülke diye anılıyoruz ama bir yılbaşı karşılaması kadar çarşıda, pazarda, insanların heyecanlarında geliş coşkusunun yaşamasının azaldığına üzülüyoruz.

Güzel sofralara Ramazan huzurunu, mükâfatını değişik vesilelere yuvalarımızda yaşatabiliyor muyuz? Gelin bu gönüllerimizi rahatlatan, coşturan Ramazan ayında evlatlarımızla, torunlarımızla mübarek ayı müjdelerini neden bir yıl bekledik, geldiğinde sevindiğimizi aktarabiliyor muyuz?

İftar sofrasında başlamadan önce Allah'a şükredip Gazze’de Filistin'de kuru bir ekmeğin eline geçtiğinde sevinçten çırpınışında çocuğun hali ne hatırlatıyor?

Gazze Filistin’i bugün katliamları yapanlar dün atamız Ulu Hakan Abdülhamid Han’dan isteyince huzurdan kovmuştur. Bu Ulu Hakan Abdülhamit Han'ı düşürenler susarken Gazze ve Filistin'deki müminlerin ihlası ile Allah'a duaları kucağında enkazın altından çıkan, kucağında yavrusuyla haykırıyor. Allah'ım çocuğum, şehidim sana geliyor. Allah'ım sana olan bağlılığımız, imanımız zalimlerin zulmu azaltamayacak aksine “Allahu Ekber”, Allah’ıma şükür diyorlar.

Not: Aziz dostlarım gelin bu bayram hediyeniz meali Kur’an-ı Kerim ile Peygamberimizin hayatı kitapları olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR