Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

BU GİDEŞE KİM DUR DİYECEK?

BU GİDEŞE KİM DUR DİYECEK?

 Ankara Üniversitesi, 1946 yılında Üniversite Kanunu ile birlikte resmen kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk üniversitesi olmuştur. Şuanda Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olarak anılmakta, üniversite okumak isteyenlerin hayalini süslemektedir.

  Ancak üniversitedeki gelecek hayalleri okuldaki ortamı yaşadıktan sonra adeta kâbusa dönmektedir.  Ankara Üniversitesi mezunu biri olarak bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Malum orada 5 senemi verdim. Cebeci’deki yerleşkede gözümün önünde çok tatsız olay cereyan etti. Sıklıkla PKK’nın propagandası yapılıyor ve orada ülkemiz haksız bir şekilde yargılanıyordu.
  Üniversitedeki bazı gruplar hak, hukuk ve eşitlik gibi onlarca kavramı dilinden düşürmeyip okulda kendi hâkimiyetlerini kurmak için türlü türlü hukuksuzluğa imza atıyorlardı. Okulun içini, dışını adeta karargâh gibi kullanıyor istediklerini yerleşkeye sokuyorlar istediklerini kapı dışarı ediyorlardı.
  Siyasal, Hukuk, İletişim gibi fakültelerde okuyan öğrencilerden bu davranışlar hiç beklenmiyor halbuki… Ama orada eğitim gören bilir durumun vahametini ve nereden nereye geldiğimizi. Orada bir marjinalleşme yarışının olduğunu görürsünüz.

  Yerleşkenin her köşe başında kardeşlik, barış naraları atılır. Yere göğe çeşitli slogan saçanlar onların fikirlerine uymayan öğrencileri gördüklerinde hemen cezalandırır. Kız-erkek fark etmez eğer onların karşısında durmaya çalışırsan o an bittiğinin resmidir.

  Çok çevreci geçinirler ancak yerleşkeye adımınızı attığınız an her yer yazılarla ve resimlerle doludur. Ufak bir olayda hemen birilerine atılmak için taşlar ortaya çıkıverir boş cam şişeler kırılarak etrafa savrulur. İçerideki güvenlik güçlerini asla takmazlar. Her zaman onların yaptığı doğrudur. Gerçek doğruların orada işi asla yoktur.
  Kafa tokuşturmaktan bile nem alırlar. Bu hareketi yapan bir öğrenci görseler hemen dibine düşüp “burada bu hareketleri yapamazsınız. Burasının Ankara Üniversitesi olduğunu bilmiyor musunuz?” şeklinde tehdide maruz kalırsınız. Bu tehdit artık ileriye bile gidebilir.
  Orada yaşananlar ne anlatmakla ne yazmakla biter sevgili okuyucular. Ama velâkin Başkent’in göbeğindeki bir üniversitede neler oluyor neler… Orada okuyan eski öğrenciler de aynı konulardan şikayetçiydi, bizim dönemimizdeki onlardan olmayan kişilerde. Geçenlerde yine birkaç arkadaşla konuştum aynı mevzuları anlattılar. Anlayacağınız Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yıllardır bölücülük alenen yapılıyor ama buna kimse bir müdahalede bulunmuyor. Soruyorum: Bu böyle nereye kadar gidecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR