Soner Cengiz

Soner Cengiz

BUGÜN DÜNÜ ARARIZ

BUGÜN DÜNÜ ARARIZ

          Tüm İslam aleminin,

          İslamı ALLAH’ın insanlara KUR’AN’ da emrettiği gibi yaşayanların Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.

         Bu günümüzün verilecek günlerimizin acısız geçmesini savaşsız bariş içerisinde geçmesini dilerim.

         Evet; yazımın başlığından gibi bugünümüz dünümüzü aratmasın çünkü dün geri gelmiyor o yüzden bugün yapacağımızı bugün ve tam zamanında yapmalıyız.

          İşimizi de Sosyal yaşamımızı da ibadetimizi de saati saatine uygulamalıyız geriye dönüp bakmamalıyız. Kimler geldi kimler geçti geriye getire biliyor muyuz? Hayır.Dün  namaz kılabilecek gücümüz kuvvetiniz vardı bugün olmayabilir o yüzden ertelememeliyiz, dün sağlığımız yerindeydi bugün olmayabilir.

          Dün paramız vardı, bugün olmayabilir sağlığımız ve paramız olduğu gün iyi yaşamalıyız. İbadetimizde de sosyal yaşantımızda da geri kalmamalıyız. İbadet zamanı ibadet, iş zamanı iş eğlence zamanı eğlence, kendimizde aile fertlerimizle de yapmamız gerekeni yapmalıyız. Varken, iyi yemeli iyi geçmeliyiz tatilimizi ertelememeliyiz, çünkü dünkü fırsat bugün olmayabilir,

           ALLAH’ın emrettiklerini ve kendi hayatımızı ötelememeliyiz.

Kısaca hem hayatımızı yaşamalı hem de ahiretimizi kazanmalıyız, dünü geri getiremiyorsak bugünü ve yarınlarımızı iyi yaşamalıyız hem kendimizi hemde sevdiklerimizi düşünerek bilinçli yaşamalıyız.

Hep mutlu kalın .

         Kısaca 2016 Avrupa şampiyonasında da bahsedelim.

Tahmin ettiğim gibi Fransa finalist oldu,Portekiz ise sürpriz yaptı.İtalya ve Almanya da elenerek sürpriz yaptı.Portekize karşıda Fransa favori olarak gösteriliyordu ama Portekiz tahminleri alt üst edip şampiyon oldu.

 izlanda ,galler ve Belçika da iyi bir çıkış yapmıştı,

          Portekize gelince;Almanya gibi diri,Fransa gibi ofansif ,İtalya gibi defansif futbolu kendi bünyesinde yoğurup marka takımların önüne geçti.Her ne kadar ülke olarak marka olmasa da dünya futboluna bireysel markalar sunan bir ülke.

Fakat;Portekiz şampiyon olmasına rağmen dünya futbolunun değişmez bir ritüeli var. Onlar daima zirvede yer alıyorlar. Ara sıra sürprizlerde olabiliyor.

Sürpriz şampiyonu tebrik ediyoruz.

İnşallah biz de bir gün sürpriz yaparız. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle ….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR