Furkan Cansever

Furkan Cansever

Demokrasinin Zaferi

Demokrasinin Zaferi

Aziz Türk Milleti, Cumhuriyet tarihinde ilk defa ikinci tur oylarını kullanarak cumhurbaşkanını belirledi. Seçimler bazı kaos sevicilerin beklediği gibi olmadı. Gayet sakin, huzurlu, güven içerisinde iki hafta arayla bir seçim yapıldı. Öncelikle Türk Milletinin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Sandıktan çıkan sonuca da herkesin saygı göstermesi, kazananı birçok muhalefet partisinin tebrik etmesi demokrasimiz adına oldukça önemlidir.

Yapmış olduğumuz seçim sonucunda sandıktan iktidarı değiştirecek bir sonuç çıkmamıştır. Aksine vatandaşımız mevcut muhalefetten memnun değildir. Sandıktan çıkan sonuca göre Türk Milleti iktidarı değil muhalefeti istememektedir. Ülkemizde oy kullanma hakkı olan vatandaşlarımızın yarısından fazlası mevcut muhalefetten memnun değildir. Bu seçim iktidarı bekirlemekten çok muhalefeti değiştirme seçimi olmuştur.

Ayrıca muhalefet seçmeninin kendi adaylarını sorgulamak yerine adaylarına oy vermeyen halkı suçlaması da oldukça şaşırtıcı bir durumdur. Seçimden aylar öncesinden “aday olmasın” diye kampanya yürüyülen bir adayla seçime girilmesi, Türk Milliyetçilerinin yok sayılması, ve kendilerine destek vermeyen adayları da “linç” etmeleri seçimin neden kaybedildiğini net bir şekilde açıklamaktadır.

Artık seçim gündemini bırakıp ülkemizin artık can sıkan sorunlarını hep birlikte çözüme kavuşturmalıyız. Türk Milletini hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkartmalıyız.

Demokrasi şenliğinde geçen seçimlerimizi tebrik ediyorum. Sandıktan çıkan sonucun vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını ülkemizin refah, huzur ve barış içerisinde sonraki seçimlere ulaşmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR