Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Ders Çıkaranlar

Ders Çıkaranlar

İnsan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, özgürlük, bağımsızlık, vicdan, merhamet gibi yıllarca anlatılanların uygulama yerine sömürülerinin devamı için bir perde, maske olarak kullanılmıştır. Engel uyuşturucu kültür emperyalizminin hissettirmeden köleleştirilme oyunlarında dünya insanlığı bir ışık bir yol arar dururken kendini, haklarını, özgürlüklerinin bir sömürü çarkında kullanıldığını yavaş yavaş öğrenmekte, uyanmaktadır.

Yıllarca moda, eğlence, yeme içme gibi sömürülerinin uygulanmasında, hayal ve sanal dünyalarda uyuşturulup yönlendirilirken dünyanın diğer bir köşesinde renginden, sahipsizlikten hep sömürülen, açlığa, çaresizliğe, cahilliğe bırakılırken en fazla kar ettikleri sömürü düzenlerinin en kolay sağladıkları kahvenin çekirdeğini toplar, dünyanın öbür ucunda insanlara yıllarca çekirdeğin kullanılmasını bilmediği yıllarda yüksek kazançlar için köle gibi çalıştırılmışlardır.

Dünyanın dört bir yanında bütün kıtalarda Amerika, Avrupa gibi bütün büyük vilayetlerin merkezlerinde merhametliler koşuyor. Yeni kurulan dünyanın kuruluşunda ben de varım diyen meydanları dolduran milyonlarca insanlar diriliyor. Gözlerini, ruhlarını, sanat ve değerlerini, insanlığını, merhametini, vicdanlarını ayaklar altına alanlara karşı, insanca, hakça, sömürüye ne oluyor diyen bu büyük davetin şimşekleri Filistin ve Gazze’den yükselen bebek, anne ve babaların çığlıkları, binaları başlarına bombalarla yerle bir olurken, enkaz altında kalan yavrularını çıkaramaz, yaraları sarılması için gittiği hastaneler füzelerle yerle bir edilmesi, sığınmak için gittiği Allah'ın evi camiler de füzelerle başlarına yıkıldı. Secdede şehit oldu. Kiliseler yerle bir oldu. Bir yudum suya, bir lokma ekmeğe muhtaç insanların isyan etmeyip Allah'a bağlılıkları çocuklarının, eşinin cesetleri başında ağlarken Allah'a sığınan, ona güvenen, o yüksek ulvi iman ve Allah'a olan teslimiyet, ona kavuşma özlemi, dünyayı ayağa kaldırdı.

Bütün değerlerin ayaklar altına alındığı şehitlerin başlarında gözyaşı dökenlerin Allah'a teslimi ve imanı, zulme, soykırıma rağmen Mevla'ya isyan yerine sevdası, teslimiyeti. Dünyanın bütün şehirlerinde insanlar Filistin, Gazze'ye destek için koşuyor, ben de varım derken desteği yanında kendi dirilişinin, emperyalistlerin, özgürlüklerini, haklarını ve sömürülerine küfür ve değerleri yok eden uygulamaya isyanı, meydanlara koşuşu, aynı zamanda kendinin dirilişi, Yaradana koşuşuna vesile olması. Yeni dünyanın kuruluşunun, merhamet ve vicdanların, insanca kul gibi kendilerine gelişinin tarihe not düşüldüğü günlerdir.

Gazze, Filistin’in sabrı, inancı, mücadelesi dünyayı örnek olurken, dünya insanların dirilişine vesile olmasına sebep olmakta, insanların hak yolu her karanlığı aydınlatan Kur’an-ı Kerim'e yönelmesi. Allah'a sevda ve sevgisi akın akın, dalga dalga yayılmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR