Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Din Dil Irk Ayrımı Yapılmamalı

Din Dil Irk Ayrımı Yapılmamalı

İnsanlar bir arada yaşamak nedir daha iyi öğrenebilmeli bence çünkü kavga, gürültü unsurlarının her bünyeye ait olamayacağı gerçeği var.  Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Günümüz Türkiye sınırları içerisinde zaten en çok buna dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanlar din,dil,ırk ayrımı yapmadan nasıl bir arada yaşanır hâla öğrenememiş ve çevrede barut ile ateş hikayesine dönüşürlerken kırıp dökmek nedir daha iyi biliyorlar.
Kavga edecek bir yer bulamadıklarında bile muhakkak arayış içerisine girerek hır gür çıkarıyorlar. Biz bu insanlara Laz, Çerkes, Kürt ayrımı yapılmaksızın yaşamanın ne demek olduğunu öğretemedik. Çünkü bazı konularda eksik kaldık ve bu konuda eksik olduğumuz konulardan bir tanesiydi.
Keşke daha fazla anlatma şansı bulsaydık ve insanları ayrımcılığın ne demek olduğunu belirtseydik. Günümüzde zencilere yapılan ırkçılığın, zengin ve fakir ayrımının, dinsiz imansız kelimelerinin kullanılmazlığını gösterebilseydik. İşte bu yüzden burdayım ve bu yazıları yazıyorum. Doğruyu anlatıp doğru yolu göstermek için. Kim ne derse desin yalan, yanlış hiçbir durum söz konusu değil bu pencereden bakınca. 
Ben bu algıyı tüm insanlarda görmek istiyorum. 7 yaşından tutunda 70 yaşına kadar herkesin sergilemesini bekliyorum. Belki toplum penceresi olarak yetiştirilme şekli bozuk olanlar vardır ama doğru yolun er yada geç bulunması tarafındayım.
İnsan doğarken ayrım yapılmadı, adı üstünde "İNSAN" denildi. En güzel örnek bu cümlede o güzel insanlar beyaz atlara binip gittiler, demirin tuncuna...
Bu cümleyle özetlemek istedim ki daha rahat anlaşılabilsin. Kimseyi sorgulayacak halim yok sadece doğruluğun ve ayrımcılığın yapıldığı şu günlerde yalan yanlış yazılanlara göz yumulmasını hazmedemeyenlerdenim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR