Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Doğalgaz Ücretsiz Olunca Gördüklerim

Doğalgaz Ücretsiz Olunca Gördüklerim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı ücretsiz doğalgaz ile ilgili açıklamalar ve haberler gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aynı zamanda 13. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Karadeniz gazının devreye alınması töreninde açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 ay boyunca ülkemizde doğalgaz kullanımının ücretsiz olacağını belirtmiş ve yaptığı açıklamasında;

“1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dâhil doğal gaz tüketiminin tamamını 1 ay süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pek çok müjdeyle çıkacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ve ücretsiz olarak vatandaşın bütçesine katkı sağlayacak doğalgaz hattında emeği geçen tüm herkesi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Ancak, bu durum bana biraz “geç kalınmış” hissi uyandırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ücretsiz doğalgaz açıklamasını takip eden 1 ay içerisinde ülkemizin en önemli seçimlerinden birini yaşayacağımızı düşünürsek, adeta muhafelet cephesine “laf verilmiş” gibi bir algı oluştuğu kanaatindeyim.

Özellikle vatandaşlar tarafından dinlediklerim ve izlediklerime göre; ücretsiz doğalgazın kış mevsiminde verilmesinin daha faydalı olacağı yönünde idi.

Söz konusu düşünce sadece vatandaşların değil, muhafelet cephesinden de tepki çekti. Sosyal medya ve muhalefete yakınlığı ile bilinen haber kanallarında yer alan içeriklerde; Mayıs ayında doğalgazın ücretsiz yapılması yoğun olarak eleştiriliyor.

Hem seçimin yaklaşmış olarak düşünüldüğünde, seçim kampanyası olarak vatandaşa doğalgaz üzerinden propaganda yapılması vurgulanıyor, hem de kış mevsiminde zam üzeri zam yapılan doğalgazın Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde ücretsiz olması eleştiriliyor.

Bu gibi durumlar; benim, doğalgaz ücretsiz olunca gördüklerimi yansıtıyor.

Ben şahsen; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgazı ücretsiz yapacakları dönemi kış aylarının ortasında duyurmasını isterdim. Hem vatandaşımızın bütçesine destek sağlanması açısından, hem de bunca derdimizin olduğu ülke gündeminin bu tarz içerikler ile daha yoğun hale getirilmemesini dilerdim.

Seçimin yaklaştığı dönemde; muhalefet cephesine “koz” verilmemesi adına bu gibi bir düzenlemenin yapılabilecek en uygun zamanın kış ayları olduğunu düşünüyorum. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini destekleyen vatandaşların dahi, ücretsiz doğalgazın kış aylarında daha etkili olabileceği yönündeydi. Durum böyle olunca insanlar “geç kalındığını” vurguladı ve keşke demekten kendini alamadı.

Bu vesileyle; ücretsiz doğalgaz sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 4 gün sonra gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkemiz için en hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Seçimden sonra görüşmek dileğiyle, fikirleriniz ve duygularınızın birbirine karışmadığı güzel bir seçim süreci yaşamanız dilekleriyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR