Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Eğitime Tebbessüm Ettiren Başkan

Eğitime Tebbessüm Ettiren Başkan

"Eğitim-Öğretim" denilince öğrencinin okul serüveni hep akla geliyor nedense! 
Oysaki bir çocuk dünyaya gözlerini açar açmaz önce ailesinden sonra ise çevresinden birçok şey öğrenmez mi ya da onları taklit etmez mi?
Şimdiki çocuklara akıl sır ermiyor. Yaptıkları ilginç davranışlarla çevresindekileri bir hayli şaşırtıyor. 50-60 yaşındaki amcalarımızın-teyzelerimizin tam anlamıyla kullanamadığı cep telefonlarını 3-4 yaşındaki çocuk büyük bir maharetle kullanıyor. Şimdiki afacanları maharetleri saymakla bitmiyor. 
"Ağaç yaşken eğilir" sözünden hareketle bu çocuklarımızın okul öncesinde de iyi bir şekilde eğitilmesi ve bazı önemli şeylerin çocuklara öğretilmesi şart hale geliyor. Çocukların günümüzde teknoloji ile haddinden fazla haşır neşir olmasından dolayı da bilinçlendirme amacıyla okul öncesi eğitim verilmeli. 
Bu anlamda takdir edilmesi gereken bir kişi var. O da Pursaklar Belediye Başkanı Sayın Selçuk Çetin'dir. Tebessüm Şehri'nin öğretmen kökenli Belediye Başkanı Çetin'in her türlü eğitime büyük bir katkı verdiğinin canlı şahidiyim. 
Ortaöğretim ve liseyi Pursaklar'da okumuş bir kişi olarak Başkan Çetin tüm imkanları ile birlikte sürekli öğrencinin yanında olmuştur. O yıllarda da eğitim konusunda kendisini takdir ediyordum.
Başkan Çetin, okul öncesi eğitime de büyük önem veriyor. Nezaket Okulları ile henüz okula gitmeyen miniklere Adab-ı muaşeret dersleri verilerek çocuklarımız milli ve manevi değerlere bağlı, çevreye bağlı, büyüklerine saygılı bir nesil olarak yetişiyor.  
Şuanda Pursaklar ilçe sınırında birçok Nezaket Okulu bulunuyor. Bu okulların faydası ise saymakla bitmiyor. Ben inanıyorum ki bu büyük projenin önemi oradan yetişen neslin büyümesi ve ülkeye kazandıracağı değerlerle iyice anlaşılacaktır.
Nezaket Okullarının başarısı uzun vadede değerlendirilmelidir. Önümüzdeki süreçte projenin hayata geçirilmesinden dolayı büyük onur duyulacak, bu projeye kayıtsız kalanlar ise şimdiden söyleyebilirim ki pişman olacak. 
Dünya sürekli değişiyor ve gelişiyor. İçinde yaşadığımız bu topraklarda iyi şeklerin olduğu kadar üzüntü duyduğumuz hadiseler de oluyor. Bu çocuklarımızı ancak onları iyi bir şekilde eğiterek bu kötülüklerden uzak tutabiliriz.
Zira bir çocuğu iyi bir insan yapmak da kötü bir insan yapmak da kişinin elindedir. Pursaklar Belediyesi gibi güzide kurumlarımız bu konulara eğilirlerse iyi bir nesil elbette gelecektir. Unutulmamalıdır ki eğitim ve öğretim sadece 1. sınıftan başlamaz ve okulda olmaz. 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR