Vahit Aldı

Vahit Aldı

Erdoğan'ın ezici üstünlüğü ve yeni ekibi..

Erdoğan'ın ezici üstünlüğü ve yeni ekibi..

2023 Genel seçimlerinde Erdoğan bir seçimi daha kazanarak üstünlüğünü korudu. Deprem ekonomi enflasyon derken Erdoğan'ın kaybetmesini 4 gözle bekleyenler hüsrana uğradı. Sağcısından solcusuna AK Parti iktidarını yıkmak için birleşen ittifaklar bir gecede dağıldı. Erdoğan'ın kazanmasıyla birlikte geri vites yapanlar ise gözlerden kaçmadı. Halk resmen muhalefete ders verdi.

Ücretsiz evden ücretsiz maça bir çok vaadi bulunan Kılıçdaroğlu'nun seçim projeleri havada kaldı.

Erdoğan'la Türkiye Yüzyılı başlıyor...

2023 Genel seçimlerini kazanan Erdoğan bakanlıklarda büyük değişime gitti. Önceki bakanların milletvekili olmasıyla birlikte yeni bakanların listesi merak konusu olmuştu. Gelen son dakika Ankara kulis bilginde yeni bakanların isimleri dikkat çekti. Büyük değişime giden yeni listede Berat Albayrak'tan Mehmet Şimşek'e birçok isim bulunuyor...

Kabinede kimler var?

Gelen kulis bilgisine göre AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan Mehmet Özhaseki yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı görevini üstlenecek. Milletvekili listesinde yer almayan 27. Dönem MEclis Başkanı Mustafa Şentop ise Adalet Bakanı olarak görev yapacak. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise görevine Dışişeleri bakanı olarak devam edecek.

İnstagram'dan istifa ederek kayıplara karışan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Erdpğan'ın yardımcısı olarak göreve dönecek. Ekonominin başına getirileceği iddia edilen Mehmet Şimşek'te Başkan Erdoğan'ın yardımcısı olarak göreve başlayacak.

Pandemi döneminde çalışmaları ile kalpleri fetheden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mevkisini korumaya devam edecek. Uzun süredir TOBB'un başında bulunan Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Ticaret Bakanı olarak göreve geliyor.

7 Yıldır görevde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun boşalan koltuğuna kimin geleceği bir hayli merak konusuydu. Zaman zaman ekranlarda gördüğümüz MİT Başkanı Hakan Fidan AK Parti iktidarlığında bu dönem İçişleri Bakanı olarak göreve gelecek ancak MİT'in başına kimin getirileceği henüz açıklanmış değil. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'da aile bakanı olarak göreve başlıyor...

MHP Eski Milletvekili Prof Dr Ruhi Ersoy ise Çalışma Bakanlığı'nın başına getirilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanılığı'na Melih Han Bilgin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Dr. Enes Eminoğlu, Maliye Bakanlığı'na Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'na Prof. Dr. Erhan Afyoncu Sanayi ve Teknoloji Bakanılığı'na Temel Kotil Tarım Bakanlığı'na İbrahim Yumaklı, Turizm Bakanlığı'na Menderes Türel, Milli Savunma Bakanlığı'na Ümit Dündar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Orman ve Su Bakanlığı'na Mehmet Akif Balta getiriliyor.

Milletvekili olarak seçilemeyen Destici Kültür Bakanı olarak göreve başlayacak.

Yeni kurulacak Afad ve Göç Bakanlığı ise Celaleddin Güvenç'e verilecek


Başkan Yardımcısı Berat Albayrak
Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek
1- Adalet Bakanı - Prof. Dr. Mustafa Şentop
2- Çalışma Bakanı - Prof Dr Ruhi Ersoy
5- Dışişleri Bakanı - İbrahim Kalın
3- Sağlık Bakanı - Fahrettin Koca
4- Çevre ve Şehircilik Bakanı - Mehmet Özhaseki
6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı - Melih Han Bilgin
7- Gençlik ve Spor Bakanı - Dr. Enes Eminoğlu
8- Maliye Bakanı - Cevdet Yılmaz
9- İçişleri Bakanı - Hakan Fidan
10- Milli Eğitim Bakanı - Prof. Dr. Erhan Afyoncu
11- Ticaret Bakanı - Rıfat Hisarcıklıoğlu
12- Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Temel Kotil
13- Tarım Bakanı - İbrahim Yumaklı
14- Milli Savunma Bakanı - Ümit Dündar
15- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı - Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı
16- Kültür Bakanı - Mustafa Destici
17- Turizm Bakanı - Menderes Türel
18- Aile Bakanı - Kübra Güran Yiğitbaşı
19- Orman ve Su Bakanı- Mehmet Akif Balta
20-Afad ve Göç Bakanlığı- Celaleddin Güvenç

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR