İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Galatasaray’dan Tarihi Satış

Galatasaray’dan Tarihi Satış

Ülke futbolunda son yıllarda yurt dışına futbolcu satışları artış gösterdi. Bugünkü yazımı bu konu üzerinde toplayacağım.

Galatasaray, Sacha Boey’i Bayern Münih’e 30 milyon Euro ve bonuslar karşılığında sattı. Bu satış Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncu satışı oldu. Boey’den herkes böyle bir şey bekliyordu. Ancak ben bu kadarını beklemiyordum. Galatasaray bu anlamda akıllılık ederek piyasasını bulan oyuncuyu sattı. Ancak Boey’in Avrupa futboluna alışmasının zor olduğunu düşünüyorum. Özellikle Bayern Münih seviyesine gelmek, o oyuna ayak uydurmak gerçekten zor bir şey. Umarım Sacha Boey başarılı olur ve ligimize olan bakış açısının değişmesinde katkıda bulunur.

Ülkemizde bu satışları en iyi yapan takımın Fenerbahçe olduğunu düşünüyorum. Özellikle Ali Koç döneminde yurt dışına oyuncu gönderme konusunda en iyi takım Fenerbahçe. Kim Min Jae, Eljif Elmas, Arda Güler ve Vedat Muriqi buna en iyi örnek. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bir üçüncü takım çıkaramadık. Beşiktaş en son ne zaman yüklü bir satış yaptı hatırlamıyorum. Ancak yakındır Beşiktaş’ın da yüklü bir satış yapması. Özellikle Semih Kılıçsoy en yakın adaylardan birisi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR