Ferit Atmaca

Ferit Atmaca

‘Geç Kalma Genç Gel’

‘Geç Kalma Genç Gel’

Camiler ve Din Görevlileri Haftası başlıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Hafta, bu yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 
Her yıl farklı bir konu seçilip, bu konu öne çıkarılıyor malum.
Bu yılın teması  ‘Cami ve Gençlik’.
Slogan ise ‘Geç Kalma Genç Gel’.
Her ikisi de yine çok isabetli düşünülmüş.
Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılışı dün Kocatepe Camii’nde yapıldı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Akif Kılıç, BBP Mustafa Destici ve yüzlerce davetli katıldı. 
Diyanet Başkanı Sayın Görmez’in açılışta yaptığı konuşma da son derece isabetliydi. 
2013 yılında  ‘Cami ve Kadın’ teması üzerinde durduklarını anımsatarak kadınları, “Camilerin izbe mekanlarında namaz kılmaktan kurtarmak, onların caminin manevi iklimine dahil olarak namaz kılmalarını sağlamak” için camileri yeniden gözden geçirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Görmez, “Bu kampanyamız devam ediyor. Hem ‘Cami ve Çocuk’ konusunda hem ‘Cami ve Engelliler’ konusunda hem de ‘Cami ve Kadın’ konusunda yapacağımız çok şey var” dedi. 
Başkan bu yıl ise ‘Cami ve Gençlik’ başlığı altında ‘Geç kalma, genç gel’, ‘Cami gençlerle daha güzel’, ‘Gençler mihrap sizi özledi’, ‘Gençler kubbeler sizi özledi’, ‘Gençler sizsiz cami çok ıssız’ gibi başlıklarla cami ile gençlik arasında yeniden bir köprü kurmaya çalışacaklarını ifade ederek, gençlere seslendi:
“Gelin bize nasıl cami istediğinizi anlatın, yeni cami konseptini oluşturalım.” 
Hafta vesilesiyle 3 büyük hizmet kusurunu gidermeye çalışacaklarını vurgulayan Görmez, şu son derece önlemli çalışmalardan söz etti:
“Birincisi, camilerimizi gençliğin anlam arayışına cevap verebilen bir mekan olarak yeniden tasarlamaya çalışacağız. Birinci amacımız, camilerin gençlerin daha rahat ulaşımını, camilere gelmesini sağlayacak şekilde yeniden gözden geçirmektir. 
İkinci amacımız, camide görev yapan arkadaşlarımızın, gençlerle doğru ilişki kurabilecek yeni bir dil inşa etmelerine yardımcı olmaktır. Gençler bugün farklı bir dil kullanıyorlar. İstiyoruz ki, mihrapta, kürsüde görev yapan arkadaşlarımız da gençlerin gönül dünyasına hitap edebilecek yeni bir dil inşa edebilsinler. Üçüncü amacımız, cami cemaatini, gençlerin gelip gidebileceği, gençlerle doğru iletişim kurabilecek bir bilgi, donanıma sahip kılmaya çalışmaktır.”
Hayırlı bir Hafta,
Hayırlı çalışmalar…
İnşallah emekler boşa çıkmayacak.
İnşallah insanımız kazanacak, insanlık kazanacak.
Dolu dolu bir Camiler ve Din Görevlileri Haftası temennisiyle, hoşçakalın. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR