Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Gönül gönüle

Gönül gönüle

Dünya’nın devletlerinin büyük kısmı deprem için üzüntülerini belirterek yardıma gelerek enkazların altındaki insanlarımızı kurtarmaya, kurtarma ekipleriyle, devletin yetkilileri ile gelerek taziyelerini bildirdiler.

Kurtarma ekiplerinin çalışmaları yüreklerimizi ısıttı. Dünya, Türkiye’nin yanında acısını paylaşıyor. Kurtarmaya, yardım çalışmaları, hasreten de Azerbaycan, Katar, Kore vs. sayamadığım birçok ülkeler desteği ile deprem bölgelerinde her kurtardığı insanlar alkışla, gözyaşlarıyla, sevinçle hoş geldin diyerek kurtarma sevincini bütün kurtarma ekipleri canla, heyecanla, üşüyerek, titrese de arama sırası 10-15 saat sürse de ilk dakikalar heyecanı ile saatlerce, günlerce aynı heyecanla kurtarma, ortak sevinç mutluluk olanlar dünyanın takdirini başarıları hayranlıkla takip ediyorlardı.

Türkiye, Tek Yürek olmuş Türkiye’nin her yerinden akın akın bölgeye neleri varsa 10 vilayete Afad tarafından taksim ediliyor. Bu kadar acıların yürekleri yaktığında bile her vilayetin başında iki vali görev yerindeki kaymakamları, kurumları ile afet olan şehirlerde hizmetin başında her şey kontroldeydi.

Yardımlar AFAD kontrolünde kontrol altına alınmış, hizmetler her yere ulaşıyor. Hizmetler yerinde aksamadan devam ediyor. Yine her şehirde emniyet güçleri, jandarma, ordumuz, sahra hastaneleri, sahra yemekleri gibi devlet- halk yürek yüreğe yaralar sarılıyor. 10 saat 15 saat çalışmalar yorulsa da dimdik ayakta, aynı heyecanla her kurtarılan kurtarıcılara enerji, moral, can gayret oluyor. Gelen yabancılar ölümüne, canla başla, sevda ile çalışmalara hayranlığını gizlemiyor.

Deprem bölgemize gelenlerin işleri bittiğinde uğurlarken duygusal anlar oluşuyor. Türklerin, Müslümanların insanlık için, can için, milleti için fedakarca ölümüne gayretlerine hayranlıklarını anlata anlata alkışlarla duygulu anlarla uğurlandılar.

Türkiye, tek vücut olmuş, destanlar yazılıyor. Türkiye’nin her yerinden ekmeğin paylaşan, yardım için ne varsa bugün olmayacaksa ne zaman olacak? Türkiye ayakta, fedakarca milletin, canım deyip cüzdanlar boşalıyor. Çocukların kumbaralarının açılmasıyla, alacakların iptal edip yardım heyecanı binlerle başlarken milyarlara ulaşıyor. Yurt içinden, yurt dışından yardımlar akıyor, yürek kabartan aziz milletimizin fedakarlığını dünya hayranlıkla takip ediliyor.

Eminim destan yazan milletimin bu gayretlerini gören atalarım evlatlarıyla gurur duyuyordur.

Milletin, devletin bütün kurumları ile yaraları sarmadaki gayret ve başarılarından seviniyor, dua ediyor. Çünkü oteller, misafirhaneler, daireler vs. bütün mağdurlar aç açık kalmadı, yerleştiriliyor. Kısa zamanda devletinin kendisine sahip çıkmasına, elinden tutmasına dağ gibi arkasında her alanda yanında olmasına, yapılanlara, yapılacaklardan mutlu ‘Devletimize zeval vermesin.’ Diyen milletin güven alanında canla başla kendine yardım edenlere gözleri dola dola dua ediyor, güveniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR