Alperen Aydın

Alperen Aydın

Hint Müslümanları için kıyama! –1

Hint Müslümanları için kıyama! –1

Hindistan nüfusunun %15’i kadarını (170 küsür milyon) oluşturan Müslümanlar, Hindu hükümeti tarafından ve Hindu hükümetinin desteklediği Hindu çetelerin zulüm, işkence, katliam ve tecavüzünden yıllardır kurtulamıyor. Hint Müslümanlarına karşı olan ilgisizliğimiz ve iletişimsizliğimiz yüzünden birçoğumuz bu durumdan bihaberiz!

Hint Müslümanlarının açık alanda namaz kılmaları engelleniyor. Tarihi camiiler de içinde olmak üzere birçok camii, Mescid ve medrese yıkılıyor ya da Hindu çetelerin baskın yapıp camilerin içinde ayin yapıyorlar. İmamlar Hindular tarafından yakalanıp ya katlediliyor ya sakalları kesilerek dövülüyor.
Eğitim konusundaki sıkıntılara gelecek olursak başörtülü Müslüman bacılarımız, eğitim hayatında başörtüsü yasağı yüzünden büyük sıkıntı çekiyorlar. Müslüman öğrenciler Hindu öğretmenlerin baskısıyla diğer Hindu öğrencilere linç ettiriliyor. Hindistan’da Müslüman öğrenci olmak çok zor…

Müslümanların evleri yıkılıyor, sürekli olarak göç ettirilmek zorunda kalıyorlar. Çetelerin dirlik vermediği Müslüman yerleşimler zaman zaman ateşe veriliyor.

İbadette, barınmada, eğitimde rahat edemeyen Hint Müslümanlarının hiçbir zaman namus ve can güvenlikleri yok. Müslümanlar gerek Hindu çetelerince gerek Hindu polislerince her fırsatta zulüm ve işkenceyle katlediliyor.

Siyasetçiler polis nezaretinde sokak ortasında üstelik canlı yayında infaz ediliyor.

Hint Müslümanlarının kadın ve çocukları tecavüze uğruyor hatta bölgeden sıkça toplu tecavüz haberleri de maalesef geliyor.

Devlet yetkililerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız derhal Hintli Müslümanlarla iletişim kurmak zorundadır. Alınan bilgilerle kamuoyu oluşturulmalı hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada Hint Müslümanlarının çığlıkları duyurulmalıdır!

Hindistan ile yapılan tüm görüşme ve anlaşmalarda Hint Müslümanlarına yönelik bu şiddet ve tecavüzün son bulması için çağrıda ve baskıda bulunulmalıdır. İslam Ümmeti Hint Müslümanlarına karşı yapılan bu zamana yayılmış soykırıma karşı kıyama kalkmalı, gerekirse Hindu çetelerine karşı cihadın hazırlıkları yapılmalıdır!

Zulüm ve tecavüz sona erene kadar Hint Müslümanlarına maddi ve manevi yardımda bulunmanın yol ve şartları derhal aranmalıdır!

Allah’ın gazabı Hindu çetelerin ve Hindu hükümetinin üzerine olsun! Rabbim Hint Müslümanlarına yardım etsin bizleri de vesile kılsın… (amin)

Anlattıklarımı doğrulamak amacıyla sizlere 2023 yılının başından bugüne dek Hindistan’da Müslümanlara karşı işlenen suçların raporunu sunuyorum. Gerek bilgi ve iletişim yetersizliğinden gerek Hintli Müslümanlarının yaşadıkları zulmü duyuramamasından kaynaklı eksikler olması muhtemeldir. Fakat kanıtlananlar bile zulmün boyutunu göstermede yeterli olacaktır.

*Hazırladığım rapordaki tarihler Hindistan’daki haberlerin ülkemize gelişi gecikmiş olabileceğinden 5-10 gün yanılmış olabilir. Raporu hazırlarken başta MepaNews haber, araştırma ve analiz kurumu olmak üzere çeşitli ajanslardan yararlandım.

2023 Ocak – 2023 Ağustos Hint Müslümanlarına Hindular Tarafından Uygulanan Suçlar

OCAK

12 Ocak 2023: Radikal Hindulardan oluşan bir grup 12 Ocak'ta, Uttar Pradeş treninde seyahat eden Asım Hüseyin adlı bir Müslümanı şiddetli şekilde darp ederek kırbaçladı.

14 Ocak 2023: Hindistan'da iktidardaki BJP yönetimindeki Assam eyaletinin yetkililerinin Müslümanların çoğunluğu oluşturduğu Lakhimpur ilçesine bağlı Adhasona köyündeki evlerin yıkılması sonucunda 299 ailenin evsiz kaldığı öğrenildi.

16 Ocak 2023: Hindistan'daki İslam karşıtı BJP yönetimi, ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde 16. yüzyılda inşa edilip günümüze ulaşan Şahi Camii’ni yıktırdı.

17 Ocak 2023: Gucerat eyaletinde birçok bölgede Müslümanlara ait ev, iş yeri ve medreselere karşı toplu bir yıkım yapıldı.

23 Ocak 2023: Hindistan'daki Karnataka eyaletinde eğitimde başörtüsü yasağı sebebiyle Müslüman kız öğrenciler uzun süredir okula gidemiyor.

ŞUBAT

16 Şubat 2023: Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetimi Assam eyaletinde bulunan Sonitpur bölgesinde Bengal Müslümanlara ait onlarca evi yıkma kararı aldı. 2 bin 500'ü aşkın Bengal Müslüman ailenin evsiz kalacağı ifade ediliyor.

21 Şubat 2023: Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetiminin Telangana eyaleti milletvekili ve Hindu aşırı sağcı lider Raja Singh, Müslümanların katledilmesi çağrısı yaptı.

24 Şubat 2023: Maharaştra eyaletinde bulunan Vişalgad yerleşiminde Hindu çeteler, Müslümanlara ait bir bölgeyi ateşe verdi.

27 Şubat 2023: Hindistan'da radikal Hindular Maharaştra eyaletinde İslam karşıtı eylemler düzenledi. Eylemde, Müslüman topluma yönelik ekonomik boykot uygulanmasını istedi.

MART

11 Mart 2023: Sahebpur Kamal bölgesinde sokakta oynayan 6 ve 7 yaşındaki iki Müslüman kız çocuğu, bir Hindu bayramını kutlayan Hindu grupların toplu tecavüzüne uğradı.

18 Mart 2023: Son olarak radikal Hindu çeteler, Karnataka eyaletinde bulunan bir camiye baskın düzenleyerek içerisinde ayin gerçekleştirdi.

29 Mart 2023: Hindistan'da devlet destekli Hindular Maharaştra eyaletinde bulunan bir camiye baskın düzenleyip, Hindu tanrılarını övmeyi reddettiği gerekçesiyle imamı dövüp, sakallarını kesti.

29 Mart 2023: Hindistan polisi, Uttar Pradeş eyaletinde kendi özel mülklerinde teravih namazı kıldıkları gerekçesiyle Müslüman bir gruba para cezası verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR