Serhan Yetkinşekerci

Serhan Yetkinşekerci

“Hoşuma gitmedi yavrum. Bu yaşta...”

“Hoşuma gitmedi yavrum. Bu yaşta...”

 

Adı Nezegül,

81 yaşında,

Kızılay Güvenpark’ta kuş yemi satıyor.

Yağmur, kar, kış demeden her Allah’ın günü açıyor tezgahını kuruluveriyor oracığa. Tam bir yorgun savaşçı…

Nezegül nine 25 yıl önce eşini kaybetmiş,  6 sene evvel de kalp ameliyatı olmak için gelmiş Çorum’dan Ankara’ya… Bir göz bir oda da evi var, eşyası var. Çocuğu ya da sağ kalan bir akrabası yok…

SEFERBER OLMUŞLAR

Kızılay Güvenpark’ta kuş yemi satan 81 yaşındaki Nezegül nine sosyal medyanın göz bebeği oldu. İlk kez gazetemizin ‘Lütfen Boş Geçmeyin’ başlıklı haberinde karşılaştığım Nezegül nine için meğer sosyal medyada seferberlik ilan edilmiş. Başkentli gençler yemler erkenden satılsın bitsin de bu pamuktan kadın evine erken gidebilsin diye yarışa girmiş.

Güzel düşünmüşsünüz düşünmeye de madem kadına yardımcı olmak istediniz keşke hiç dillendirmeseydiniz arkadaşlar. Usul usul yapsaydınız bu işi. Neden mi?

Çünkü Nezegül nine her gelen gencin kendisine yaklaşımından, anlattıklarından dolayı durumu öğrenmiş. Haliyle de üzülmüş ve demiş ki,  “Hoşuma gitmedi yavrum. Bu yaşta...”

NİYET GÜZEL AMA…

Bu yardım seferberliğini düşünenin yüreğine sağlık ama biraz da ince düşünmek lazım. Ziyadesiyle hassas bir durum. Arkadaşların niyeti çok güzel. Fakat para karşılığında o yemi satın alsan bile bırak bunu sosyal medyada paylaşmayı, parayı uzatan elini diğer elin bile görmesin arkadaşım. Tezgahtaki bütün yemleri de alsan, o kadıncağıza bu sözü söylettikten sonra bütün anlamını yitiriyor yaptığın iyilik. Bu yardımı yapmanın ve farkındalık oluşturmanın yöntemi sosyal medya olmamalı. İnsanları mahcup etmeden bunu yapabilmenin yolları da var.

 

ÖNCE BAYRAM

Başta Mamak olmak üzere Ankara’nın belli bölgelerinde yolların mayın tarlasını andırdığını hesaba katmaz, bir de son yıllarda baş gösteren trafik sıkıntısını saymazsak, Başkent’te ulaşım konusunda güzel şeyler de oldu. Geçtiğimiz hafta Keçiören Metrosu açıldı mesela. 14 yıldır bitmek bilmeyen aşkımız, kara sevdamız… Sonunda bitti. Üstelik açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da müjdeyi vermişti… Keçiören Metrosu 15 Ocak’a kadar ücretsiz olacak.

Tabi vatandaş bayram etti. Keçiörenliler bu habere çok sevindi.

Ta ki, ertesi gün Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamaya dek…

ARDINDAN ZAM

Başkent’te ulaşıma zam gelmişti. Açıklandığı gün ise, çok manidardı. Zammın yürürlüğe girdiği gün de öyle.

Otobüs, dolmuş, metro hepsine zam geldi, aktarma ücreti 1 lira olurken, bedava olan Yenimahalle – Şentepe Teleferik Hattı da 1 TL olarak ücretlendirildi. Gerekçe ise ulaşım maliyetindeki artış olarak gösterildi.

İşte bu olmadı. Hiç hoş olmadı…

 

Ha bu arada zam demişken, Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı’dan da bir açıklama geldi geçtiğimiz hafta…

 

Ekmeğe zam yolda!

Başkan Balcı, un fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekerek, ‘ekmeğe zam gelebilir’ dedi.

 

2017’ye zamla başlayan Başkentlileri bakalım daha neler bekliyor…

 

KİTAP FUARI AÇILDI, KOŞUN!

Avrasya Yazarlar Birliğinin desteğiyle düzenlenen 11. Ankara Kitap Fuarı, 6 Ocak’ta açıldı. Pazartesi’ye kadar açık kalacak fuarda bu yılın konuk ülkesi ise Kazakistan. Fuarda sahaflar yerini almış (meraklısına). Adres: ATO Congresium.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR