Şule Erciyas

Şule Erciyas

İftira Büyük Günahlardandır

İftira Büyük Günahlardandır

Müminler arasında sevgi saygı ve hoş görüye dayalı bir toplum oluşturmayı hedefleyen yüce dinimiz İslam toplumdaki kardeşlik birlik ve beraberlik duygularına zarar veren kötü huylardan olan iftirayı büyük günahlardan biri olarak saymıştır.

İftira toplumda bozgunculuğa huzursuzluğa sebep olan insanın şeref ve haysiyetini rencide eden itibarını zedeleyen çok kötü bir davranıştır. Yüce Allah kim bir hata işler veya bir günah kazanır da sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa şüphesiz iftira etmiş apaçık bir günah yüklenmiş olur buyurarak iftirayı kesin olarak yasaklamıştır.

Kur’an-ı Kerimde hani o iftirayı dilden dile dolaştırıyor hakkında hiç bir bilginiz olmayan şeyleri ağzınıza alıp söylüyor ve bunu önemsiz bir iş sanıyordunuz halbuki Allah katında büyük bir günahtır buyurularak iftiranın büyük günahlardan olduğu bildirilmiştir.

Peygamber Efendimiz de müminleri kardeşlik hukukuna zarar verecek her türlü kötü huy ve davranıştan uzak tutmaya çalışmıştır. Hz Peygamber Efendimizin İslama yeni girenlerden Allah'a hiç bir şeyi ortak koşmamak hırsızlık yapmamak zina etmemek çocuklarını öldürmemek kendiliğinizden uyduracağınız hiç bir yalanla kimseye iftira etmemek hiç bir iyi olan emirde karşı gelmemek üzere bana biat ediniz buyurarak söz aldığı bilinmektedir.

Müslümanın iyice araştırmadan her duyduğuna inanması hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı şeylerle lüzumundan fazla şeylerle meşgul olması doğru değildir çünkü Kur’an Müminlerden bunları sakındırmıştır.

Hakkında kesin bilgi olmadığın şeyin peşine düşme çünkü kulak göz ve kalp bunların hepsi ondan sorumludur, Müslümanın değil iftiraya inanmak onun ağzına bile almaması gerekir, insanlar aleyhinde incitici aşağılayıcı her türlü söz ve davranıştan uzak durmalı insanlık şeref ve haysiyetini zedeleyen iftiranın bir kul hakkı olduğunu unutmamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR