Şule Erciyas

Şule Erciyas

İmanı Korumak

İmanı Korumak

İnsan için dünyada sahip olduğu en kıymetli en büyük nimet hiç şüphesiz imandır. Zira iman hem bu geçici dünya hemde ebedi olarak kalacağımız ahiret hayatında huzur ve mutluluğu elde edebilmenin olmazsa olmaz tek şartıdır. İnsan ile Allah arasında kuvvetli bir bağ oluşturan her işin temeli ve amellerin kabul şartı olan iman Allah'In müminlere en büyük lütfudur.

Nitekim Kuran da Allah imanı size sevdirmiş ve onu gönüllerinize güzel göstermiş inkarı fasıklığı ve isyanı da çirkin göstermiştir, işte bunlar doğru yolda olanların ta kendileridir buyrulmuştur. Allah rasulü meşhur cibril hadisinde iman esaslarını şöyle açıklamıştır iman Allah'a, meleklerine, kitaplarına, Peygamberlerine, kıyamet gününe, kadere hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna inanmaktır.
Kur’an-ı Kerim hayatımızın sonuna kadar imanımızı korumamız ve son nefesimizi Müslüman olarak vermemiz konusunda ciddi ikazlarda bulunmaktadır.

Bu ayette şöyle buyrulur, ey iman edenler Allah'a karşı nasıl sakınmak gerekiyorsa öyle sakının ve siz ancak Müslümanlar olarak ölün Hz Peygamber (s.a.v) de Müslümanın imanını korumak ve küfre düşmekten sakınmak konusunda hassasiyet göstermesinin önemini şöyle açıklamıştır, şu üç haslet kimde bulunursa o imanın tadını tadar.

Allah ve rasulünü her şeyden fazla sevmek sevdiğini Allah için sevmek Allah kendisini küfürden kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek İslam dini Müslümanların gerek itikadi gerek ameli bakımından uymaları gereken hükümleri açıklamıştır, Müslüman hayatı boyunca dinine imanına zarar verecek hak yoldan sapmasına sebep olabilecek söz ve hareketlerden son derece sakınmak mecburiyetindedir.

Bunun içinde imanını tehlikeye düşürecek söz ve davranışlar hakkında bilgi sahibi olması hayati önem arz eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR