Vahit Aldı

Vahit Aldı

İnce ince çatlıyor…

İnce ince çatlıyor…

CHP’nin 12. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim gecesi ‘Adam kazandı’ diyerek sessizliğe bürünerek ortadan kayboldu.


İnce seçimden sonra kendi partisini kurarak hem muhalefete hem de iktidara meydan okumaya başlamıştı.


Seçimler yaklaşırken İnce’nin partisinde çatlama sesleri gelmeye başladı. Memleket Partisi’nden istifa haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Hal öyle ki partinin milletvekili adayları bile istifanın yolunu tutmaya başladı.


Zonguldak’ta toplu istifa


Mustafa Özdemir’in haberine göre nisan ayında Memleket Partisi Zonguldak teşkilatından yaklaşık 150 kişinin istifa ettiği öğrenildi.


İnce'nin karşılama programına milletvekili adaylarından bazıları katılmazken, Ereğli, Kozlu ve Kilimli ilçe başkanları Zonguldak teşkilatları dururken 'dışarıdan' milletvekili adayı gösterilen Özkan Yağcı'ya tepki amacıyla Memleket Partisi'nden istifa etti.


Samsun’da deprem


Memleket Partisi'nden 7. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Doğukan Ekiz, Genel Başkan Muharrem İnce ve Genel Merkez Yönetimi’nin söylem ve eylemlerinin AKP iktidarının ekmeğine yağ sürdüğünü ileri sürerek adaylıktan çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.


Kastamonu’da da fark yok


Memleket Partisi Kastamonu Çatalzeytin İlçe Başkanı ve yönetimi partiden istifa ederek CHP’ye katıldı: Muhalefete muhalefet edildiğini görmek bizleri derinden üzdü. Biz bu işte yokuz diyerek istifa ettiklerini duyurdular.


Muharrem İnce’den açıklama

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinde üst düzey yöneticilerin istifasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Kuruluş sancılarından kurtulmak” için olağanüstü kurultaylarını toplayacaklarını ifade etti.


Anketler ne diyor?

Nisan ayının ilk günlerinde yapılan anketlerde yüzde 7lik oyu bulunan İnce’nin son günlerdeki anketinde iste oy oranı yüzde 3lere inmiş durumda. Her ne kadar İnce katıldığı programlar ve mitinglerinde ‘Gençler sandıkta gereken cevabı verecek’ dese de gençler İnce’ye cevabını vermiş durumda…
Şunu da unutmayalım ki seçimin sonucunu sosyal medya değil halkın mutfağı ve tenceresi belirleyecek…


İstifa eden isimlerin bazıları şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Memleket Partisi Genel Sekreteri Prof. De. Hakkı Akalın, Memleket Partisi Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üye ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala, Memleket Partisi MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, Memleket Partisi MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Memleket Partisi Parti Meclisi-Memleket Partisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR