Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

İnsanlarda Bir Anormallik Yok Mu?

İnsanlarda Bir Anormallik Yok Mu?

 

 

Ülkemizde yaşayan ve her gün medyaya farklı şekillerde yansıyan insanlar size de anormal gelmiyor mu? Yoksa bende mi bir anormallik var, bilemiyorum. Ülkemde gördüğüm manzara beni öyle üzüyor ki, belki her şey güllük gülistanlık deyip sıyrılabilirdim işin içinden. Ama bize dost acı söyler, en iyi dost yanlışını söyleyen dosttur denildi, bu gün bizde bu doğrultuda ülkemizde yaşanan acıları, anormallikleri konuşalım biraz.

 

Maddiyat dünyası almış başını gidiyor, kul hakkı, haram, günah artık normalmiş gibi karşılanıyor. Belki de bana anormal gelen bu, insanların mahremiyeti hiç bu kadar ortalığa saçılmamıştı. Yani ben ömür hayatımda bu kadar vahimini görmedim. Tecavüz, hırsızlık, adam öldürme artık hayatımızın normal haberleri, rutinleştik. Küçük çocuklar kaçırılıyor o veya bu sebepten dolayı, vicdanın zerresi bulunmayan insancıklar bu çocuğu 4 kattan atıyor. Artık ufacık çocuklarımıza kadar uzandı kahpelerin vicdansızların elleri. Aileler daha kurulmadan paramparça oluyor.

 

‘Elimizi vicdanımıza koyalım’ diye meşhur bir sözümüz var, koyuyor muyuz gerçekten elimizi vicdanımıza, bu ahlaksız, vicdansız, kahpe düzene dur diyecek ne yapıyoruz. Maddiyat için her şeyi ayaklar altına alanlara sözüm. Arabanız, eviniz, yatınız, katınız hatta bütün bu dünya sizi işlediğiniz haramlardan günahlardan kurtarır mı? Cevabı bildiğiniz halde helali haramı niye gözetmiyorsun be insan denen beşeriyet, yoksa sana ölüm gelmeyecek mi? Ölmeyen kaldı mı bu dünyada, malı mülkü talan olmayan kaldı mı, göster bir kişi bende tamam devam et suç senin günah senin deyim. İnsanları ezerek devam et kazanmaya, gücüne güç katmaya devam et, sen ölmeyeceksin ebedi bu dünyada kalacaksın deyim ama yok, bir gün sende öleceksin ve hesaba çekileceksin. Peki, sadece doğru olanı söylemek, hakkı haklı olana vermek çok mu zor, bu kadar harama ve günaha bulaşmaktan zor olmasa gerek. Yâda biz çok uzağız mal davası için manevi âlemleri satmaya, alın teri yerine kula hakkı yemeye. Bırakalım da uzak kalmaya devam edelim, insanların üstüne basıp yükselmek, haksızın yanında olup güllük gülistanlık yaşamak bize nasip olmasın. Kötü insanlar hep var oldu dünyanın sonuna kadar da var olacak ama bunun yanında hakkı gözeten iyi insanlarda var ve var olmaya devam edecek. Tıpkı ağaçtan kayısı ve erik alıp parasını bırakan babayiğit gibi, babayiğitlerde var olacak. İyi ile kötünün savaşı da hep devam edecek.

 

Son olarak önce vicdanına seslen insanoğlu, önce vicdan o seni rahatsız etmesin. Eğer ediyorsa da vah haline, vah halimize 3 kuruşluk dünya için değer mi ebedi olan dünyayı yakmaya, 3 dakikalık zevk için değer mi ebedi zevkten vaz geçmeye? Topla, çarp, böl var hesabı sen hesap et.         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR