Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI BURUK GEÇİYOR

İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI BURUK GEÇİYOR

İslam alemi olarak her yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı'nı da buruk bir şekilde karşıladık. Nereye baksak bayramda bile güzü gülmeyen mazlumlarla karşılaşıyoruz. Yıllardır Bayramları bile Müslümanlara zehir eden Batılı güçler ise keyifli bir şekilde "Ben bu Müslümanları nasıl sömürebilirim"in hesabını yapıyor.

Merak ediyorum bir vatandaş olarak İslam beldeleri üzerinde yüzyıllardır oynanan oyun biter mi? Ekilen fitne tohumları yeşermeden kurur mu? Bu sorular aklımı günlerce kemirmesine rağmen işin içinde çıkamıyorum. Çünkü ben dünyaya geldim geleli hep aynı senaryo. Uyanalım artık. Bitsin bu acı bitsin bu keder. Müslüman kardeşlerimiz rahat bir nefes alsın. Evine hangi bombanın değil de hangi misafirin geleceğini düşünsün.

Kocaman dünyada nerede bir Müslüman varsa hep o acı çekiyor. Ufak bir araştırma yaptık da acı çeken, katledilen bütün ülkelerin hep Müslüman kişiler olduğunu gördüm. Gelin sizi o ülkelerin acısına ortak edeyim. Daha sayamadığımız bir sürü ülke var bilesiniz.

-Dünyada yaklaşık 2 milyar Müslüman bulunuyor. Siyonist İsrail 69 yıldır bulduğu her fırsatta havadan ve karadan Filistinli masumların üzerine ölüm yağdırmaya devam ediyor. Yüzlerce kişi ölürken binlerce kişi ise ağır yaralanıyor.

-Suriye'de de benzer durumlar devam ediyor. Zalim Esad rejimine karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkı uluslararası güçlerin de desteğiyle ya öldürülüyor ya da göçe zorlanıyor. Türkiye'ye sığınan 2 milyondan fazla Suriyeli mülteci savaşın acılarını unutamıyor. 

-İslam coğrafyasında kanın durmadığı diğer bir yer ise Doğu Türkistan. Yüzyıllardır Çin zulmü altında kalan milyonlarca Müslüman, Türk oldukları için Çin hapishanelerinde, zindanlarında hayatını kaybediyor. Çin’in yıllardır baskı ve işkence ile birlikte yaşamaya zorladığı Doğu Türkistan, bu Ramazan'da da zor günler geçiriyor.

-Mısır'da askeri darbeyle indirilen İhvan lideri Mursi'nin durumu da hala ciddiyetini koruyor. Mısır mahkemelerinde her geçen gün idam edilecek eylemcilerin sayısı artıyor. Halkın darbe karşıtı gösterileri sürerken, hukuksuz gözaltılar, adil olmayan yargılamalar ve verilen idam kararları insanları perişan ediyor.

-Batılı ülkelerin desteğiyle kurulan terör örgütü IŞİD,  Ramazan dinlemeden Ortadoğu’daki katliamlarına devam ediyor.  IŞİD militanları ayrım yapmaksızın önüne çıkan sivil halkı kurşuna diziyor. Arap Baharı ile karıştırılan Tunus ve Libya'da da sular bir türlü durulmuyor. Son yıllarda sürekli çıkan çatışmalar ve şiddet olayları halkı sürekli tedirgin ediyor.

-İslam coğrafyasının sürekli kanayan yaralarından birisi ise Güneydoğu Asya ülkeleri. Bölgedeki küçük Müslüman ülkeler, ya Komünist yönetimler ya da sözde insan hakları savunucuları Budistler tarafından talan ediliyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR