Samet CAN

Samet CAN

Kaosa sürüklenen Dünya ve Türkiye

Kaosa sürüklenen Dünya ve Türkiye

Dünya günden güne büyük bir kargaşanın içine sürükleniyor. Rusya’nın Ukrayna’yla olan savaşı, Suriye’de bir çözümsüzlük içinde kalan ve şimdilik duran iç savaş, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım ve bu coğrafyanın çevresinde büyük güçlerin bilek güreşi… Bütün bunlar Üçüncü Dünya Savaşı’na doğru giden yolun basamakları. Hatta eski Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın ifadesiyle Üçüncü Dünya Savaşı çoktan başladı sadece ilan edilmedi.

Dünya daralıyor ancak asıl bizim için önemli olanı Dünya bizim coğrafyamıza doğru daralıyor. Dünya’nın hemen hemen bütün kriz bölgeleri bizim coğrafyamızın yakınlarında yer alıyor. Bütün bu küresel güç savaşının ortasında kalmışken içeride de büyük problemlerle karşı karşıyayız. Dış politikada kendi çıkarlarımıza etkili bir şekilde sahip çıkabilmemiz içeride sorunlarımızın azlığına ve dışarıdan müdahaleye mahal verecek sorunlarımızın azlığına sıkı sıkıya bağlı. Dünya büyük bir kaosun içine sürüklenirken, Irak’ta muhtemelen tarihimizin en büyük ve kapsamlı askeri operasyonunun hazırlıklarını sürdürürken elimizi zayıflatacak birçok provakatif eylem ve ihanetlerle karşılaşıyoruz.

FETÖ terör örgütünün renklendirme stratejisiyle hayvan derneklerinden dini cemaatlere kadar geniş bir alana yayılması ve bunda başarılı olmasının yanı sıra FETÖ terör örgütüne iltisaklı olması sebebiyle kamudan ihraç edilen birçok personel görevine geri iade ediliyor. Başta yargı alanındaki göreve iadeler tekrar tekrar gözden geçirilmeli.

Bunun dışında son zamanlarda sıkça gündem olan İsrail’le ticaretin durdurulması gibi masumane bir amaç taşıdığı söylenen ancak aslında başta İran ve Suudi Arabistan olmak üzere çeşitli devletlerin güdümünde olan provokatörler, başta Türk polisini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni İsrail yandaşı olmak gibi abes bir itham altında bırakıyor.

Bir yandan Vahhabi akımların yükselmeye başlaması ve diğer dini grupları tehdit etmesi bir yandan da açıkça İran etkisi altında olan provokatörlerin meydanlarda cirit atması ciddi problemlere gebe.

Dünyanın bir kaosa doğru sürüklendiği bu süreçten en az zararla kurtulabilmemiz için içimizdeki ihanetlerin ve gafletlerin iyi tahlil edilmesi ve acele bir şekilde çözüm üretilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR