Yasin Bölükbaşı

Yasin Bölükbaşı

Kayseri’nin sevilen lezzeti: “Yağlama”

Kayseri’nin sevilen lezzeti: “Yağlama”

Merhaba İlk Sayfa Okurları,

Sofralarınızın bereketli olması dileğiyle… Bu hafta sizlerle Kayseri mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Yağlama tarifini paylaşıyorum. İncecik açılan hamurların nefis kıymalı harçla buluştuğu bu tarif, hem doyurucu hem de misafir sofralarına çok yakışan enfes bir lezzettir.

Malzemeler (6 Kişilik)

Hamuru için:

• 5 su bardağı un

• 2 su bardağı ılık su

• 1 paket instant maya

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 tatlı kaşığı toz şeker

Kıymalı harcı için:

• 500 gram orta yağlı dana kıyma

• 2 adet kuru soğan

• 2 adet yeşil biber

• 2 adet domates

• 2 yemek kaşığı domates salçası

• 3 yemek kaşığı sıvı yağ

• Tuz

• Karabiber

• Pul biber

• Kimyon

• 1 çay bardağı sıcak su

Servis için:

• Sarımsaklı yoğurt

• Maydanoz

Yapılışı

Öncelikle un, maya, tuz, şeker ve ılık suyu karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Bu sırada sıvı yağda ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından biberleri, salçayı ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Baharatlarını ekleyip sıcak suyu ilave ederek 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.

Mayalanan hamuru bezeler halinde ayırın. Her bezeyi ince şekilde açıp yağsız tavada iki tarafını da hafifçe pişirin.

Pişen hamurların üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan ince bir tabaka sürün. Üzerine bir hamur daha koyup aynı işlemi tekrarlayın. Tüm hamurlar bitene kadar kat kat hazırlayın.

Dilimleyerek sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz eşliğinde sıcak servis edin. Afiyet olsun, haftaya yeni ve birbirinden lezzetli tariflerde buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.