Furkan Cansever

Furkan Cansever

Meclis

Meclis

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anadolu topraklarını işgal eden emperyalistlere karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla 23 Nisan 1923 tarihinde resmen açıldı. Gazi meclis günümüze kadar içerisinde birçok ırktan, mezhepten, dinden milletvekilini ağırladı. Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, kendisini bu vatana hizmete adamış kişilerin milleti temsil etmesi, mecliste bulunması bir sakınca göstermemektedir. Nitekim Osmanlı Devleti’nde de mecliste ve devletin yüksek kademelerinde farklı milletlerden insanlar görevlerini ifa etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, şehitlerin kanıyla, gazilerin emeğiyle, vatan sevdalılarının mücadelesiyle kurulmuştur. Ve bu durum yüz yılda değişiklik göstermemiştir. Ne yazık ki Gazi Meclis, başta Amerika olmak üzere emperyalist güçlerin, Türk düşmanlarının piyonu olan bölücü terör örgütü sempatizanlarının son yıllarda esaretine düşmüştür.

Anadolu’nun yiğit evlatları, vatan için, bayrak için, bağımsızlık için mücadelesini sürdürürken, bu uğurda canlarını feda ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terörist başı Apo’nun, Türk Devleti’ne isyan etmiş Şeyh Sait’in, 6 – 8 Ekim olaylarının mimarı Selahaddin Demirtaş’ın isimleri sözde sayın ifadesi kullanılarak geçmektedir. Adeta kahraman Türk askerine, aziz Türk Milleti’ne hakaret gibi bilerek ve özenle yapılan bu durum şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Dünya’nın hiçbir meclisinde şahit olamayacağımız bu durum, sözde özgürlük kısıtlamalarının en yoğun olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelmektedir.

Emirleri Kandil’den alan, teröre destek veren, terörist öven bu siyasi partinin bir daha benzerleri dahil açılmamak üzere kapatılması şarttır. Türk Milleti’nin sabrı kalmamıştır. Terörist isimlerinin mecliste anılması, teröristlere destek verilmesi bir iç güvenlik sorunudur. Meclis’ten temizlenmeden ne Kuzey Irak’ta ne Suriye’de mücadele tam anlamını kazanamayacaktır.

Yazımı sonlandırırken, son günlerde Türk Milleti’nin bağrına bir hançer gibi saplanan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan için serdengeçtileri, evvelce önden gidenleri unutmayacağız. Milletimizin başı sağolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR