Alperen Aydın

Alperen Aydın

Medet Önlü Suikastı Aydınlatılsın!

Medet Önlü Suikastı Aydınlatılsın!

Çeçenistan İçkerya Devleti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü, Ankara’da kahbece şehit edileli 11 yıl oldu. Türk-Çeçen kardeşliğinin sembol ismi Medet Önlü’nün uğradığı bu kahbe suikast, 11 koca yıldır hâlâ tam anlamıyla aydınlatılabilmiş değil.

Kimse sadece kiralık katil ve ekibinin yakalanıp cezalandırılmasını adaletten sayamaz! Azmettiricinin yakalanıp yargılanmadığı bir suikastın açıklığa kavuşma ihtimali dahi yok! Medet Önlü suikastının kilit ismi Rizvan Ezbulatov hâlâ yakalanamadı!

Ezbulatov, Rusya vatandaşlığı olan bir Çeçen. Ezbulatov’un daha önce Türkiye’de cezaevinde yattığından bahsetmiştik. 90’lı yıllarda Türkiye’de cezaevinde yatan Ezbulatov, Medet Önlü suikastı suçlularından Mehmet Akif Cömert ile yıllar önce cezaevinde tanışıyor.

Ezbulatov, Mehmet Akif Cömert’ten suikast için bir tetikçi bulmasını istiyor. Bunun üzerine Cömert, Murat Aluç’u, Ezbulatov ile tanıştırıyor. Murat Aluç da yanına yardımcı ve şöfor olarak Ömer Peltek’i alıyor. Böylece suikast şebekesi oluşuyor. Oluşan bu şebeke 40 gün boyunca suikast için görüşmeler yapıyor. Ezbulatov, Murat Aluç’a Medet Önlü’yü vurması için Türk yapımı bir silah veriyor. Murat Aluç ve ekibi otomobil kiralayarak sahte kimlik ve plakalarla Ankara’da suikast için keşifler yapıyor.

Bu süre zarfında Medet Önlü’nün kendisiyle de kahbe niyetlerini gizleyerek görüşmeler yapıyorlar. Suikast düzenlendikten sonraki gün İstanbul’da Ulus kafede Ezbulatov ile Murat Aluç bir araya geliyor. Ezbulatov ertesi gün nasıl oluyorsa yakalanmadan Rusya’ya gidiyor.

Katil Murat Aluç, saklanmasına yardımcı olan yakın arkadaşı İbrahim Şimşek’le beraber suikasttan tam 17 ay sonra Ekim 2014’te yakalandı. 2016’daki mahkemede sanık Aluç’a, “tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “ruhsatsız tabanca bulundurmak” suçundan da bir yıl hapis cezası verildi. İbrahim Şimşek ise “suçluyu kayırmak” suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Küçük azmettirici Ezbulatov ile Katil Murat Aluç’un arabulucusu olan Mehmet Akif Cömert ise KENDİ EVİNİN YAKINLARINDA suikasttan 22 ay sonra Haziran 2015’te yakalanıyor. 2016’daki mahkemede sanık Cömert’e “insan öldürmeye iştirak” suçundan 18 yıl ceza verildi.

Katil Murat Aluç’un suikast günündeki şöforü ve suç ortağı Ömer Peltek’e gelecek olursak, Ömer Peltek, suikasttan 4,5 sene sonra bir jandarma kontrolünde kimliği sahte çıkınca Aralık 2017’de resmen YANLIŞLIKLA yakalanıyor. 2018 yılında ‘’kasten adam öldürmeye yardım’ ’suçundan 18 yıl ceza verildi.
Yakalanan ve yargı önünde hesap veren suçlulardan hiçbiri Medet Önlü’nün asıl azmettiricisinin kim olduğunu bilmiyor. Bunu bilen tek isim küçük azmettirici Rizvan Ezbulatov!

Türkiye, İnterpol’e Ezbulatov için yakalama emri çıkarttırsa da verdiği bültende fotoğraf ve parmak izi gibi Rizvan Ezbulatov’un tanınmasını sağlayacak bilgiler yok. Sadece Rizvan’ın sahte kimlik, sahte pasaport numarası ve sahte doğum tarihi vardı.

Fakat Haziran 2016’da Ukrayna Interpol’ü, Türkiye Dışişleri’ne acil koduyla bir yazı gönderdi. Bir şüpheliye ulaştığını, bu kişinin Türkiye’nin aradığı Rizvan olabileceğini belirtip acil olarak şüpheliye ait fotoğraf ve parmak izi talep etti. Ukrayna Interpolü’ne cevap olarak “Maalesef size bunları sağlayamıyoruz” denildi.

Ezbulatov’u yakalamak için ikinci kez ele geçen fırsat da böylece kaçmış veya kaçırılmış oldu!

krayna’nın elindeki şüphelinin Rizvan Ezbulatov olup olmadığının ne için üstüne gidilmedi? Medet Önlü suikastının çözülmesi, bu adamın yargılanmasına bağlıyken neden çok basit bir şekilde bu fırsat tepildi? Medet Önlü suikastının çözülmesini istemeyen yerli klik ve yapılar mı var? Devletimizin içerisinde bu suikasta dahil olan veya göz yuman bir oluşum mu var? Bilmiyoruz. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Şehitlerimizin hesabını biz kime soracağız!

Muhsin Yazıcıoğlu suikastının çözülmesine engel olan karanlık elleri Medet Önlü suikastında da görüyoruz. Bu insanlar Türk Devleti ve milleti aleyhine bir tek kelam etmemiş tertemiz insanlar. Bu insanların Türkiye’de karanlık suikastlarla şehit edilmesi ve sonrasında suikast dosyalarının doğru düzgün üzerine gidilmemesi, Türkiye’de devlete ve adalete olan güveni sıfır noktasına getirecektir.
Mahkemece dosyası ayrılan Rizvan Ezbulatov’un yakalanıp yargılanması ve asıl azmettiricilerin artık ortaya çıkmasını bekliyoruz! ‘’Medet için adalet!’’ diyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR