MHP lideri Bahçeli’nin Sinan Ateş olayına bakışını Danışmanı açıkladı: Sonucu kime yarıyorsa fail odur

MHP lideri Bahçeli’nin Sinan Ateş olayına bakışını Danışmanı açıkladı: Sonucu kime yarıyorsa fail odur

Öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in ardından taziyede bile bulunmaması dikkat çeken MHP lideri Bahçeli’nin ne düşündüğüne dair ilk mesaj geldi. Bahçeli'nin Danışmanı Yıldıray Çiçek, “Sonucu kime yarıyorsa fail odur…” diye yazdı.

Ankara’da silahlı saldırı ile öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş’in ardından herhangi bir açıklama yapmaması, taziyede bile bulunmaması dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ilk mesaj geldi: “Sonucu kime yarıyorsa fail odur…”

ÜLKÜCÜ OLARAK GÖRMÜYORLAR MI?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün Gazetesi’ndeki yazısında Sinan Ateş’in öldürülmesi olayına değindi. Çiçek, “Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi” olarak bahsetti Sinan Ateş’in, “Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı” sıfatını hiç kullanmayarak, bu ismi Ülkücü olarak görmediklerini ortaya koymuş oldu.

BU OLAY KİMİN İŞİNE YARAR?

Yıldıray Çiçek, yazısına eski MİT’çi Mahir Kaynak’ın aydınlanmamış bir olay karşısında “Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız; olayın sonucunun kime yaradığına bakın. Bu olay kimin işine yarar?” diye sorduğunu hatırlatarak başladı.

HER NOKTASI AYDINLATILMALI

Ardından da “Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetmesi ve sonrasında ortaya çıkan iddialar ve suçlamalar karşısında bu soru muhakkak sorulmalıdır” diyen Çiçek, olayla ilgili suçlanan ve çeşitli iftiralara maruz kalan MHP’nin duruşunun da zaten olayın her boyutunun aydınlatılması noktasında olduğunu söyledi.

ODATV DETAYI’NA DİKKAT ÇEKTİ

Bahçeli’nin Danışmanı Çiçek, Sinan Ateş’in suikasttan bir gün önce İstanbul’da yaptığı görüşme ve odatv’de bu konuda yer alan haberi hatırlattı. Çiçek şöyle yazdı: “Merhum Sinan Ateş, İstanbul’a ziyarete gidiyor, çeşitli görüşmeler yapıyor ve ODA TV bu görüşmeyi ‘Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş İYİ Partili ülkücülerle fotoğraf çektirip paylaştı’ şeklinde haberleştiriyor. Bir gün sonra da Ankara’da silahlı saldırıya uğruyor. Gözaltına alınan, sorgulanan ve sonucunda tutuklanan kişilerin tamamının İstanbul merkezli olması, İstanbul’da bir şeylerin yaşandığını göstermektedir.”

yildiray-cicek-sinan-ates-yazisi.jpg

BAHÇELİ AYDINLANMASINI İSTİYOR

Çiçek, MHP lideri Bahçeli’nin bu olayın aydınlanmasını en çok isteyenlerden olduğunu da söyledi ve “Sabır ve sağduyu içinde olayın arka planının tamamen aydınlanmasını beklemektedir… MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin duruşu bu iken, merhum Sinan Ateş’e yapılan saldırıyı MHP ve Ülkü Ocakları’nın kurumsal kimliğiyle ilişkilendirmeye çalışan ve hatta bunun için MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik çeşitli imalarda bulunan kim varsa alçaklık yapmaktadır” diye yazdı.

KİME YARIYOR?

Bahçeli’nin danışmanı şöyle devam etti: “Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’e yapılan bu saldırının propaganda ve istismar aracı olarak kullanılması kime yarıyor? Cumhur ittifakı mitingleriyle, hayata geçirdiği projelerle, ekonomik krizin etkisini azaltacak adımlarıyla, sosyal kesimlerin dertlerine dokunan hamleleriyle seçimi kazanma konusunda bir hayli yol almışken, böyle bir cinayeti işlemek ve böyle bir cinayet üzerinden meşgul edilmek kime yarar sağlar ki?..”

DÜĞÜMLENMEK İSTENEN NE OLMUŞTUR?

“Olayın önü-arkası, sebebi-niyeti, cinayette rol alanların durumu aydınlandığında belki bugün susanlar yarın konuşacak, bugün konuşanlar yarın susacaktır… Girift cinayetle düğümlenmek istenen ne olmuştur?”

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.