Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan neden alındı? Yavuz Bahadıroğlu’yla tartışması neydi?

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan neden alındı? Yavuz Bahadıroğlu’yla tartışması neydi?

Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in vefatı Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden neden ayrıldığı tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Sinan Ateş'in yazar Yavuz Bahadıroğlu'yla girdiği Atatürk tartışması neydi?

Ankara’da Cuma namazı çıkışı uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış bir isim. Ateş’in vefatı Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden neden alındığı konusunu yeniden gündeme getirdi. Sinan Ateş'in yazar Yavuz Bahadıroğlu'yla girdiği Atatürk tartışması neydi? Bu nedenle görevden el mi çektirilmişti?

2019’DA GETİRİLDİĞİ GÖREVDEN NİSAN 2020’DE AYRILDI

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine 9 Ocak 2019 tarihinde getirilmiş, Nisan 2020’de bu görevden ayrılmıştı.

BÖYLE DUYURDU

Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde ocaktaki görevinden ayrıldığını, şöyle duyurmuştu: “9 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım.”

Sinan Ateş’in bu beklenmedik ayrılığı, hemen öncesinde Hükümet’e yakın yazarlardan Yavuz Bahadıroğlu’na verdiği tepkiyle ilişkilendirildi.

BAHADIROĞLU’NUN O YAZISI

Bahadıroğlu, o tarihlerde TRT 1’de yayınlanan Ya İstiklal ya ölüm” adlı diziye tepki göstermiş, Ateş de Bahadıroğlu’nun bu tepkisini eleştirmişti.

Bahadıroğlu, şöyle yazmıştı: “TRT 1’de yayınlanan Ya istiklal ya ölüm isimli dizi, son yıllarda yapılan Diriliş, Kuruluş, Abdülhamid gibi Osmanlıyı sevriden dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk’ü ivme dizisidir TRT’ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur.”

yavuz-bahadiroglu-trt-ataturk.jpg

SİNAN ATEŞ’İN CEVABI

Hükümet’e yakın yazar Bahadıroğlu’nun bu paylaşımına karşı, dönemin Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Mart ayı içinde şu tepkiyi göstermişti:

“FETÖ’nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir. Trük milleti için korona virüs kadar tehlikeli bir şey varsa o da Türk tarihine, Türk kültürüne, Türk büyüklerine ve Atatürk’e düşmanlık eden cemiyet mikroplarıdır.”

sinan-ates-yavuz-bahadiroglu-cevap.jpg

Bu yazışmaların hemen akabinde Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan ayrılması, bir kısım internet sitesinde “Bahadıroğlu’nun AK Parti’ye, AK Parti’nin de MHP’ye şikayeti sonucu, Ateş’in Bahçeli tarafından görevden el çektirildiği” şeklinde yorumlanmıştı.

Bu arada Sinan Ateş'in babasının da öğrencilik yıllarında kurşunların hedefi olduğu ortaya çıktı. İlgili haber içik TIKLAYIN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum