Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Milli Takımın Kaybolan Heyecanı

Milli Takımın Kaybolan Heyecanı

Türkiye Milli Futbol Takımı, aynı zamanda A Milli Takım olarak da biliniyor. Ülkemizi uluslar arası turnuvalarda ve maçlarda temsil eden futbol takımıdır. 26 Ekim 1923 tarihinde ilk maçına çıkan A Milli Takım, günümüzde ise; 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve UEFA Uluslar Ligi kapsamında çeşitli hazırlık maçları ile çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Dünya genelinde liglerde verilen aralarda gerçekleştirilen Milli takım provaları kapsamında, pek çok kulüp oyuncuları ülkeleri adına Milli forma giyme şansına sahip olmaktadır. Ülkemizde de bu süreç tüm hızıyla devam ederken, eski heyecanın yaşanmadığı adına pek çok itiraf ortaya çıkmaktadır.

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X olarak bilinen ve gündemin en çok takip edildiği sosyal içerik platformu üzerinde binlerce insan Milli takımın kaybolan heyecanı üzerinde değerlendirmelerde bulunmaktadır.

Özellikle futbol yorumcuları, eski futbolcular, eski hakemler ve taraftarların bu konu üzerinde pek çok paylaşımı bulunmaktadır ve süreç ile ilgili paylaşımlar yapılmaktadır.

Buna gerçekten katılıyorum. Geçmiş dönemde kent meydanlarında yansıtılan ekranlar üzerinde A Milli Takım maçları büyük bir heyecanla takip edilirdi. Kahveler ve kıraathaneler tıklım, tıklım dolar oturacak yer bulamayanlar maç heyecanını ayakta kutlar ve maçın durumuna göre heyecan seviyesi bir iner, bir çıkardı.

Zaman içerisinde A Milli Takım kapsamında eleştiriler oldukça arttı. Oyuncuların kulüp düzeyinde iyi performans göstermesi ancak A Milli Takım genelinde zayıf oyun oynadığı iddia edilmesi, oyuncuların Milli takım seçim sürecinde verdiği kararlar, imaj ve gösteriş gibi pek çok süreç eleştirileri ateşlemeye başladı.

Sonra bu sürecin içerisine ülkemizin köklü kulüplerinin taraftarları arasında tartışmalar da büyüdü. Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ülkemiz adına büyük başarılar göstermiş takımlarımızın taraftarları, A Milli Takım seviyesine kendi takımlarından az oyuncu çağırılması gibi pek çok iddia üzerinde tartışmayı ateşlemiş ve konu Türkiye olsa bile kavga hiçbir zaman dinmemiştir.

Hakem kavgaları, kulüp başkanlarının tutumu, taraftarlara gösterilen ilgi ve sevgi gibi pek çok süreç A Milli Takım kapsamında heyecanın giderek azalmasına neden oldu.

Bundan 10 yıl önce yaşanan ve büyük bir heyecana sahne olan A Milli Takım maçları, günümüzde ise; A Milli Takım’ın maçı mı var gibi çeşitli soruların sorulmasına neden oldu. Umarım gelecek süreçte bu gibi kavgalar ve iddia üzerinden öteye gidemeyen eleştiriler son bulur da A Milli Takım’ın eski heyecanlı günlerinin tekrar yaşandığını görebiliriz.

A Milli Takım sadece ülke genelinde değil, Avrupa ve Dünya genelinde çok önemli müsabakalarda adından sıkça söz ettirmektedir. Bu konuda sadece Türk olmak yetmez, büyük bir A Milli Takım taraftarı olarak ülkemize de sahip çıkmamız gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR