Alperen Aydın

Alperen Aydın

Müslüman Devlet Liderlerine Açık Mektup-2

Müslüman Devlet Liderlerine Açık Mektup-2

Geçtiğimiz aylarda Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri “İslam Devletlerinin Liderlerine Açık Mektup” başlıklı bir video yayınladı. Bu video mektubun yazılı hâlini sizlerle paylaşmak Gazze'ye duyarlılığın daha da azaldığı bugünlerde nasip oldu...

Yahudilerin saklandıkları tüm şehirlerini adeta bir kale gibi ördüğü havadan Demir kubbe sistemiyle koruduğu, denizlerde uçak gemileriyle saldırı yaptığı bir meydanda bu durum bize Hayber’i hatırlatıyor. Hayber’de ok atılsa geri dönüp geliyordu, taş atılsa yetişmiyor, Hayber Kalesi yıkılmıyor ve Fetih edilemiyordu yüksekti. Çünkü kılıçla karşı karşıya savaşacak bir ortam da yoktu, hiçbir şekilde Yahudilere yaklaşamıyorlardı. Resuli Ekrem (s.a.v) ve sahabeler, Hayber kalesini kuşatmışlardı. Günlerce beklemişler artık yiyecekleri tükenmiş, yorgun düşmüş ve moralleri çökmüştü. Çünkü Yahudiler Hayber kalesine aylarca kendilerine yetecek kadar yiyecek stoku yapmışlardı. Can korkusuyla kaleden dışarı da çıkmıyorlardı. Böyle bir durumda Resul-i Ekrem (s.a.v) yeni bir strateji geliştirdi.

Bu da savaşın mümkün olmadığı bir durumda düşmanın ekonomisine zarar vermekti. Bunun için Yahudilere ait tüm hurma ağaçları kesildi. Hayber yahudilerinin ekonomisi böylece kökünden kurutulmuş oldu. Yahudi için para ve zenginlik demek her şey demek idi. Ağaçlar kesildikçe artık onlar için direnme umudu da kesiliyordu. En sonunda anlaşma yapıp Hayber’i teslim etmek zorunda kaldılar.

Ey Müslüman devleti liderleri.

Ey kalbinde zerre kadar Merhamet bulunan insanlar bu zalim ve acımasız toplumun işgal ettiği ve el koyduğu toprakları sahiplerini geri iade konusunda samimiyseniz O halde tekrar hayberi kuşatma ve ekonomilerini bozmak zorundasınız Aksi takdirde o sözden anlamayan şımarık kavim vahşetlerine devam edecektir zamanında Söylenmemiş söz, söylenmemiş demektir, zamanında yapılmayan iş yapılmamış demektir, düşman her tarafı yıktıktan sonra onlara atılan mermi atılmamış demektir.

Buna göre vakit geçmeden zaman geçmeden müdahale edilmesi elzemdir.

Ey İslam sancağının emanetçileri bu büyük davada bu kervanın başında sizler görünüyorsunuz, bu nedenle Müslümanlar sizden bir şeyler yapmanızı beklemektedirler bilindiği gibi Hudeybiye anlaşmasından sonra Resuli Ekrem (s.a.v) Ashabının kurbanlarını kesip başlarını tıraş etmelerini emretti o sene umre için gitmişlerdi Umre anlaşmaya göre Umre yapmadan geri dönecekler ancak anlaşma metninden hoşnut olmayan Ashabı Kiram bu emri duymamazlıktan geldi Kimse yerinden kıpırdamadı emrini üç defa tekrarladığı halde bu emre uyma eğilimi göstermedi bunun üzerine Resuli Ekrem (s.a.v) Ümmü seleme (r.a) annemizin çadırına girdi ve şunları görüyor musun? Onlara emrediyorum da icabet etmiyorlar diye serzenişte Bulundu onların halini onlara, ona anlattı feraset sahibi olan annemiz Ümmü seleme (r.a) şu hatırlatmada bulundu Resuli Ekrem’e (s.a.v) Ya Resulallah onların emrini yerine getirmelerini istiyor musun? dedi. Evet dedi.

O halde Dışarı çık Siz kendi kurbanlarınızı Kesin ve tıraşını olun onlar sana uyacaklardır.

Resuli Ekrem (s.a.v) Bu güzel fikri benimsedi ve bu zekice tavsiyeye göre hareket etti tek başına çadırdan çıktı ashabtan hiçbirine bir şey söylemeden kurbanlarını kesti tıraşını oldu Resul-i Ekrem’in (s.a.v) bu şekilde hareket ettiğini gören ashap da hızla yerlerinden kalkıp kurbanlarını kestiler ve tıraşlarını oldular.

Evet Ey İslam ümmetinin başındaki liderler ve rehberler zat-i alileriniz beklenen ilk sizin tüm korkularınızı, endişelerinizi, rahatınızı ve kısaca tüm mazeretlerinizi kurban edip ilk adımı atmanızdır, o zaman halk da sizin peşinizden koşarak gelecektir bu siyonistlerin bir sonraki hedefleri malumunuz kendi çevresindeki diğer İslam ülkeleridir. Buna göre Tüm İslam ülkeleri liderleri mesuldür ve tedbir almak zorundadır bu terörist devlete karşı mücadele edenlere her türlü desteği de vermek zorundadırlar vermek zorundayız. Zira içinde yaşadığımız bir ormanda yangın başlamışsa ve bu yangına zamanında müdahale edilmezse o ateş günün birinde mutlaka bize sıçrayacak.

Eğer bir adım atmayacaksan orada katledilen her çocuğun, her Kadının, her yaşlının kısaca her Müslümanın vebali sizlerin omuzlarında olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR