Enes Boyacı

Enes Boyacı

NASA'dan tarihi açıklama: Uzaylılar var mı?

NASA'dan tarihi açıklama: Uzaylılar var mı?

NASA’nın (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tanımlanamayan hava cisimlerini (UFO) inceleyen kurulu uzman bir ekiple açıklama gerçekleştirdi. UFO’ların varlığını da kapsayan açıklama yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda Dr. Sean Kirkpatrick vatandaşlar tarafından aylık 50 ile 100 arasında UFO ihbarı yapıldığını belirtti.

Toplantıda UFO gibi cisimlere artık tanımlanamayan hava cisimleri denilmediğini ve bunun yerine ‘tanımlanamayacak anormallikler’ olarak isimlendirildiği açıklandı. Toplantıda son zamanlarda kaydedilmiş UFO görüntüleri de paylaşıldı. Bunlardan birinde üç nokta şeklinde parlak bir nesnenin keşif uçuşu yapan bir uçak tarafından kaydedildiği ve pilotların bu nesneleri yakalayamadıkları belirtildi. Fakat bu videonun pilotların gördüğünden çok daha uzak bir noktada iniş yapan uçaklar olduğu açıklandı.

Gösterilen videolardan bir tanesi ise toplantıya damga vurdu. NASA, merakla beklenen UFO görüntülerinden birini yayınlayarak, bu görüntüdeki uçan metal kürenin dünyadan olmadığını kabul etti. Bu da o uçan cismin gerçek bir UFO olduğunu ortaya çıkardı.

Bu durum da akıllara uzaylıları getirdi. Peki, uzaylılar var mı?

Toplantıdaki UFO’nun varlığını kabul ettiren görüntünün ardından uzmanlara merakla insan dışı bir zekaya sahip bir varlık olup olmadığını sorusu yöneltildi. Elbette öncelikle uzmanlar tarafından “Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıtlar gerektirir” gibi genel geçer bir yanıt verilse de soruya UFO uzmanı Spergel asıl cevabı verdi.

Spergel, “Yaşam arayışı gerçekten önemli bir şey. Henüz Dünya'nın ötesinde yaşam bulamadık ama arıyoruz. İnsanüstü bir zeka veya buna dair olağanüstü kanıtları göremedik” diyerek henüz uzaylıların varlığından bahsedilemeyeceğine açıklık getirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR