Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Nasıl bir nesil

Nasıl bir nesil

Dik duruşumuz, haklı oluşumuz, adil oluşumuz her saldırıyı çevirip tuzak kuranlara dönerken her saldırı yeni bir zafere dönüşmektedir. Bu dönüşüm ehil kadrolarla çalışma ile gayretler ile meydana gelmektedir.
Avrupalılaşmak adı altında bir başka ülke olma sevdasından vazgeçmeliyiz. Köklerimize dönüşümüz ve özgüvenimiz dünyanın en büyük medeniyetinin ve onun eserlerini mirasçısı olduğumuzu unutmamalıyız. ''Yaradılanı yaradandan dolayı sevdiğimizden'', her şeyin sahibi Allah’ımıza teslim olmalıyız. Adil olma, kardeşlerinin değişik coğrafyalarda çare aradığında bir ekmeğe muhtaç olduğunu anlayıp çare olma kararı, bütün kararları bozmuş mazlumların duasına gayretler birleşince engeller birer birer zafere dönüşecektir.
Oyunları fark eden, onu anladıktan sonra çözüm yollarını bulan; aydın, bilge insanların çoğalması çok önemli ve elzemdir burada bütün donanımların kula  yüklenmiş olduğunun ve görevinin Allah rızası, kardeşlerinin kurtuluşu, adalet, yeniden diriliş, ümit ve çare için imanlı gençler; kararlı ve dik duran, sadece secdede eğilen, dikleşen değil dik duran gençler yetiştiren eğitim sistemimize en kısa zamanda geçiş için var gücümüzle çalışmalıyız.
 Küçük yaştan itibaren anne-baba yerine sanal dünyadaki çizgi film ve programlarla yetişen o kültürle büyüyen çocuklarımızı kurtarmak için bu sahada, savunma sanayi gibi neslimizi yeniden inşa edecek eğitimi ortaya koymalıyız.
Sadece etiketleri, zenginlikleri, imkanları ölçü almadan bu imkanların doğru hedefe yönlendirilmiş ve yeniden var olma da bir tuğla olması yanında toplumun önderlerini, Allah dostlarını, alimleri, Gönül yapan manevi mimarları da kenara koymadan hepsini hedeflere yönlendirmeliyiz.
Gençlerimiz ilimde, buluşta en önde giderken Rabbine Hz İsmail gibi Allah’ına kurban olacak iman ve ihlasla, kararlılıkla yetişmeli ve yaşamalıdır.
Vahiy ile felsefenin çatışmasında inançlarını imana çevirip amel ve ilimle haksız felsefeleri alaşağı yapacak donanımda olan gençler için eğitim çok önemlidir.
Çanakkale’de lise sıralarından kalkıp, vatanım tehlikede ''bana ihtiyaç varsa ya Şehid ya Gazi olmaya geldim'' diyen imanlı kararlı gençlik için eğitim çok önemli.
Kültürümüzü, ahlakımızı ve emanetlerimizi korumak için inancımıza sımsıkı sarılmalı ve yaşamalıyız. Saldırı devamlı şekil ve biçim değiştirmektedir. Sayısız saldırılara ilaveten şimdi erkek ve kadın robotlarla saldırmaktadırlar. Eğer neslimizi iyi donatmazsak; amellerinden sorumsuz imal edeni yaratan kabul eden, inanç ve ahlakı yok etmek isteyen robotlar üzerinden büyük tehlikeye karşı hazırlıklarımızı, savunma sistemlerimizi iyi kurmalıyız.
Ümidini, heyecanını hiç yitirmeyen Rabbine bağlı, ezan davetini duyduğunda derinden hisseden, Vatan mesele ise bu can bin defa feda diyecek kadar şehadete ve gaziliğe hazır yeni nesli yetiştirmeye bütün imkanlar ile gayret etmeliyiz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR