Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

OPERATÖR HİNLİĞİ

OPERATÖR HİNLİĞİ



Cep telefonları hayatımızın ayrılmaz parçası oldu. Hele ki akıllı telefonlar farklı bir boyutta yaşamımıza girdi. Evde, okulda, işte, sokakta her yerde elimizden düşüremez olduk.

Cep telefonlarını 7-8 yaşındaki çocukların elinde bile görür olduk. Hal böyleyken cep telefonları yıldız gibi parlayınca operatör firmaları da ardı ardına piyasaya çıktı.

Yıllardır o kadar büyük kampanyalar o kadar büyük reklamlar yapıldı ki herkes bu operatör firmalarını yakından tanır oldu. Daha sonra yıllarca sürecek bir rekabet başladı aralarında. Her operatörün çekim kalitesi konusunda iddiaları söylemleri oldu. Bir dedi ki “Türkiye’nin yüzde 90’ında çekiyoruz.” Bir başka operatör, “Türkiye’nin yüzde 95’inde çekiyoruz” derken bir diğeri de “Bize kimse meydan okuyamaz biz Türkiye’nin yüzde 98’inde çekiyoruz.”

Herkes bu iddialı reklamları izledi sanırım. “Derenin içinde bile zor durumda kalsak cep telefonuyla birini arar yardım isteriz” diye bizde bu operatörlerden kaynaklı bir özgüven oluştu. Ancak gerçeklerle biranda tanışıverdik. Kuytu köşelerde bile telefonumuz çekmez oldu. Hemen şikayet için müşteri hizmetlerine yakındık ama şikayetlerimizi duyan olmadı. Yine aynı sözlerle uyutulduk.

Aslında kimsenin itirazı yok. Bazı noktalarda telefonlarının çekmesine ama operatör firmaları bu şekilde iddialı konuşunca insan üzülüyor. Kendisinin açık bir şekilde göz göre göre kandırıldığını düşünüyor.

İşte o düşünenlerden birisi de benim. Yaklaşık iki ay önce çekim gücüne inandığım Vodefone geçtim. Hay geçmez olaydım. Türkiye’nin kalbi Başkent Ankara’da bile doğru dürüst çekmediğini gördüm. Hep o yüzdelerin geriye kalan kısmında kaldığımı düşünerek avundum. Evim 3. katta ancak ne doğru dürüst telefon çekiyor ne de internet.

Müşteri hizmetlerini arıyorum. Hani 4.5 G diye milleti kandırıyorsunuz. Reklamlarda bas bas bağırıyorsunuz diye. Ancak kimse bir şey demiyor. Sadece söyledikleri cümle, “yakın zamanda düzelecektir.” İnternet sitelerinden şikayet yazısı gönderiyorum ama Vodefone yetkilileri zahmet edip geri dönüş bile sağlamıyor. Onlar da biliyor ki nasıl olsa “sözleşme var müşteri cayamaz” mantığında düşünüyor. Ama bizde kullanamadığımız hizmetin parasını alıyorlar. Ben hakkımı bu aymazlıktan dolayı helal etmiyorum. Yazıklar olsun size.

Reklamlarınızda gelin memnun olmayan müşterilere de bir yer verin bakalım. Neler neler çıkıyor. Şunu bilin ki bu konuda binlerce mağdur var. Ancak bu şekilde insanlar oyalanıyor.  Ben gazeteci olduğum takdirde, sürekli şikayet ettiğim taktirde bir sonuç alamadım şikayet etmekten çekinen vatandaşlarımız ne yapsın.

Son olarak sözün sadece Vodefone değildir. Diğer tüm operatörleredir. Hepsi aynı durumda. Başkent’te çekim gücünde sınıfta kalan operatör fizanda çekse neye yarar a dostlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR