Faruk Gökyurt

Faruk Gökyurt

Paylaşmanın adıdır Ramazan

Paylaşmanın adıdır Ramazan

Yapılan ibadetlerle arınmanın adıdır Ramazan’ı Şerif bunun yanı sıra kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan, gönüllerimizi coşturan, ufkumuzu açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olan on bir ayın sultanıdır Ramazan ayı.

Ramazan ayı paylaşmanın ve kardeşliğin milletçe birlik ve beraberliğin adıdır. Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının pekiştiği bir aydır Ramazan. İki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı hatırlattığı yardımlaşma ve paylaşmayı öğreten bir aydır Ramazan.

Gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi, etrafımızda yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için bir fırsattır. Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak biri iki yapmaktır. Paylaşırken büyümektir. Mütevazı bir zenginliğin içinde paylaşarak büyümenin adıdır Ramazan.

Umarım bu Ramazan ayı “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini daha iyi idrak edeceğimiz unuttuklarımızı hatırladığımız bir ay olur.

Hadis-i Şerifinde hatırlattı gibi komşunun aç uyumadığı kardeşliğin daim olduğu bir beraberlik içinde paylaşmanın adı olan bu ayda ruhuna yakışır bir şekilde geçirmek ve paylaşırken büyümek gerekir. Fakat paylaşmanın ve kardeşliğin adı olan Ramazan ayına bu yıl buruk girdik. Ülkemizde büyük acılara sebep olan binlerce kardeşimizi kaybettiğimiz bir deprem felaketi yaşadık. Kardeşlik refleksi ve millet olma bilinci ile hızlı bir şekilde bir olarak yaralarımızı sarmaya çalıştık. Bütün dünyaya örnek olan bir birliktelik ile kardeşlerimize destek olmaya yanlarında olmak için çaba verdik.

Bizler millet olarak rahmet, bağışlanma ve mağfiret kapısı, bereket yağmurlarının üzerimize bir sağanak gibi boşaldığı bu Ramazan ayında birlik ve beraberlik içinde depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya onların acılarını acımız sayarak yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşma bilinci ile “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerif’in bilinci ile desteklerimize devam edeceğiz.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi mübarek Ramazan ayı hürmetine her türlü doğal afetten muhafaza eylesin. Ramazan-ı Şerif'imiz hayırlara vesile olsun. Tüm okuyucularımın ramazan ayı mübarek ettiği dualar kabul olsun.

Hayırlı Ramazanlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR