Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Sel felaketi

Sel felaketi

Ülkemizin deprem felaketinden canının yanmasının ardından şimdi de sel felaketi başladı. İnsanlığın başına gelebilecek en büyük felaketleri yaşıyoruz. Daha nasıl bir felaketle karşılaşılır onu da bilemiyoruz.

Ama yeri de göğü de yaratan Allah tarafından geldiğini biliyoruz ve onun gücüne sonsuz inanıyoruz. Bunlar bizim için biçilmiş birer sınav. İnsan sınavlardan her daim dersle çıkarmalı ve sabır ile yaklaşmalı. Aksi takdirde daha büyük yıkımlar olabilir.

Sabırla yanaşılmayan bir olayda pek çok olumsuz durum beraberinde gelir. Dayanma gücünün tükendiği şu günlerde biliyoruz ki sabrımızın sonu selamete erecek. İnsan içindeki umudu yitirmemeli. İnsanı ayakta tutan içinde büyüttüğü umuttur.

Deprem felaketi devletimizi maddi anlamda zorlamışken şimdi de sel felaketiyle oluşan hasarlar karşısında büyük bir maddi kaynak lazım. Bunlar kolay olabilecek şeyler değil.

Hemen olabilecek şeylerde değil. Bu zaman dilimi içinde devletimizin her daim yanında, sabırla ve metanetle durmalıyız. Devlete karşı olumsuz düşünce sergileyen kesimlerle değil her daim sabır ve yardımcı yollar izlemeliyiz. Çünkü başa gelen devlet içinde kolay olmadı.

Giden canlar içimizi yaksa da kalanlar için biran önce görevlere başlanılmalı. Maddiyse maddi, maneviyse manevi. Her alanda devletimizin yanında olmalıyız. Çünkü zor günler birlik ve beraberlikle son bulur. Elimden bir şey gelmiyor diyorsan da dua etmek yapacağın en iyi şeydir.

Rabbim ülkemize ve milletimize zeval vermesin. Milletimize bir daha bu acıları yaşatmasın. Zor günler son bulsun eski günlerimize dönelim. Güzel günlerimizin en kısa sürede gelmesi ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR