Enes Boyacı

Enes Boyacı

Çanakkale geçilmez!

Çanakkale geçilmez!

Şanlı Türk ordusunun en önemli savaşlarından biridir Çanakkale Savaşı. Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan bu savaşın her bir siperinde destanlar yazılmıştır. İtilaf Devletleri’nin Osmanlı’ya karşı başlattığı harekatın sonucunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm Mehmetçik’in darbesiyle Çanakkale’nin geçilmez olduğu tüm dünyaya gösterilmiştir.

Öte yandan Çanakkale Zaferi ülkemize yeniden umut ve azim aşılamıştır. Bu da Kurtuluş Savaşı’nın ateşini yakmıştır. Bu zafer öyle büyük, öyle şanlıdır ki tarihe damga vurmuş ve Türk milletinin inancı ve gücünü gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde anadan, yardan geçmiş sayısız vatan evladının kanıyla kazanılmıştır. Bu şanlı zafer ülkenin zor zamanında, Nusret Mayın Gemisi ile Seyit Onbaşı gibi nice destanlarla kazanılmıştır. Bir bacağını kaybetse diğeri ile devam eden, kemikleri kırılıncaya kadar çarpışan Mehmetçik’in iman gücüyle kazanılmıştır bu zafer.

Türk milletini zor zamanında kolay lokma zanneden İtilaf Devletleri’ne verilen bu sert cevap elbette kolay olmamıştır. Bu savaşta havada mermiler çarpışıp birbirlerine girmiş, her bir siperde binlerce şehit verilmiştir. Vatan sevgisiyle yanıp tutuşan, kanını son damlasına kadar o Çanakkale topraklarına döken, iman gücüyle saldıran yiğitlerle kazanılmıştır bu savaş.

Nusret Mayın Gemisi’nin ne zorluklarla döşediği mayınlarla kazanıldı bu zafer. Bu zafer Seyit Onbaşı’nın vatan sevdasıyla 257 kiloluk bombayı tek başına sırtlanmasıyla kazanıldı. Çünkü o yiğitler bir olmuş ve ruhlarını vatan toprağı ile terbiye etmişlerdi. Aslında günümüzde de bu birliği ve inancı sağlayabilsek hem ülkemizi daha ileri taşır hem de bu vatan için canını vermiş şehitlerimizi yad etmiş oluruz.

Bu duygularla 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizi kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR