Alperen Aydın

Alperen Aydın

Serdengeçti’den Bir Hatıra

Serdengeçti’den Bir Hatıra

Osman Yüksel Serdengeçti, ilkokulu Akseki’de, orta ve liseyi Antalya’da bitirdikten sonra 1940 yılında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne girdi. Fakülte son sınıfta iken karıştığı olaydan dolayı okuldan atıldı. Yapılan tahkikat neticesinde beraat etmesine rağmen tekrar okula alınmaz. Bundan dolayı dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e hitaben yazdığı “Yüksek Vekâletin Alçak Vekiline” adlı dilekçesinden dolayı mahkemece tutuklandı.

Osman Yüksel Serdengeçti 1944 de Türkçülük hareketine öncülük etmek, talebeleri hocalarının aleyhine kışkırtmak, Devlet büyüklerine hakaret etmek vs suçlardan, son sınıfın, son günlerinde okuldan uzaklaştırılıyor.

Bunun üzerine Osman Yüksel Serdengeçti, Milli Eğitim bakanı Hasan Ali Yücel'e şöyle bir dilekçe yazıyor.
Yüksek Vekaletin Alçak Vekiline /ANKARA

Ben 3 Mayıs 1944 hadiselerine öncülük yapmak gençliği kışkırtıp tahrik etmek suçuyla Dil Tarih Coğrafya Fakültesinin felsefe şubesinin son sınıfının son noktasında bir telefon emrinizle okuldan atılan ben Osman Yüksel İstanbul'a sürülüp örfi idare komutanlığının emrine teslim edildikten tabutlara tıkılıp zincirlere vurulduktan sonra suçsuz olduğum anlaşılmıştır kader beni yine sizin karşınıza dikmiştir

Hakkımı istiyorum efendi hakkımı!

Senden bahşiş istemiyorum!

İmtihan hakkımı ya verirsin ya zorla alırım... Beni tuttuğum yoldan yücel değil ecel gelse döndüremez!

ON KURUŞLUK PUL ve imza OSMAN YÜKSEL

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR