Alperen Aydın

Alperen Aydın

Sinan Oğan’a medya ambargosu

Sinan Oğan’a medya ambargosu

Türkiye seçimlere doğru hızla ilerliyor. Her cumhurbaşkanı adayı Türk milletine medya aracılığıyla ulaşabilirken, Türk milliyetçilerinin adayı olarak öne çıkan Dr. Sinan Oğan’a birçok TV kanalında yer verilmediğini dehşetle izliyoruz.

Demokratiklikten, demokrasiden, bağımsızlıktan ve tarafsızlıktan dem vuran birçok TV kanalı, Sinan Oğan’ın adaylığını yok saymaya çalışıyor. Sinan Oğan, ekibiyle beraber geçtiğimiz günlerde RTÜK önünde karşılaştığı bu medya ambargosunu protesto etti.

Sinan Oğan “Bugün Türkiye’nin demokratik bir ortamda seçime gitmesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’de adaleti ve demokrasiyi yerleştirmek için yola çıktığımızı ifade ediyoruz ama adaleti sağlamak için çıktığımız bu yolda en büyük adaletsizlik bize yapılıyor. Bizim söyleyecek sözümüz var, anlatacak projelerimiz var. O vatandaşlarımızı ve bize oy verecek vatandaşlarımızı temsilen medyaya buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bize ekranlarını karartanlara RTÜK neden sessiz kalıyor? Biz diyoruz ki Türk milletinin aydınlanma hakkına engel olamayacaksınız.” İfadelerini kullandı.

İmkanlar dahilinde YouTube ve İnternet kanalları aracılığıyla sesini duyuran Sinan Oğan’a yapılan bu büyük haksızlığı aynı zamanda Türk milliyetçilerine yapılmış büyük bir ayıp olarak görüyoruz.

Her aday özgürce medyada yer bulabilmeli, projelerini vatandaşlarla paylaşabilmeli. 4 aday da konuşacak, kendini anlatacak ki seçmen kime oy vereceğine karar verecek. Bu yüzden herhangi bir adaya yapılan medya ambargosu Türkiye’nin geleceği adına korkutucudur.

Unutulmasın ki bir adaya yapılacak herhangi bir engelleme onun kitlesine yapılmış bir engellemedir. Sinan Oğan’a yapılan engellemeler temsil ettiği Türk milliyetçilerine yapılmış bir engellemedir. Türk Milliyetçilerini ve onun iradesini yok saymaya kalkmayın. Sn. Sinan Oğan’a uygulanan bu ambargoyu kınıyor, medyayı derhâl tarafgir olmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR