Muhammed Gömük

Muhammed Gömük

Sıralı ölüm saçmalığı - 2

Sıralı ölüm saçmalığı - 2

Sıralı ölüm denen saçmalığı, anlamını hiç düşünmeden zikreden ey güruh, şimdi söyleyin bakalım: Siz kendi ölüm sıranızı, kimden önce, kimden sonra öleceğinizi biliyor musunuz? Siz kendi ölüm sıranızı bilmekten acizken hangi akıl ve mantıkla milletin ölüm sırası hakkında ahkâm kesiyorsunuz? Siz hiç kimsenin, hiçbir canlının ölüm sırasını bilemeyecek kadar bilgisiz, çaresiz, güçsüz ve zavallı olduğunuz hâlde sıralı ölüm derkenki o sıradan neyi kastediyorsunuz? O sıra neymiş, söyleyin de biz de bilelim. Bilelim de sıralı ölüm saçmalığını zikredenlerin aklının dibine hunharca gülmeyelim.
İşin doğrusuna gelince… Her şeyi dilediği zaman yaratan, dilediği zaman da yok eden bir Allah vardır. Biz, O Allah’a inandık, iman ettik. Allah, her canlıya dilediği gibi bir ömür biçmiştir. Son nefesin çıktığı, dünya hayatının sona erdiği o ölüm anına ecel denir. Kimin ömrünün ne zaman tamamlanacağını, bir başka deyişle kimin vadesinin ne zaman dolacağını, kimin nerede nasıl öleceğini kimse bilemez. Bunu bildiğini iddia eden yalancıdan öte soytarıdır, şarlatandır. Canlıların tüm yaşantıları, ölümlerine dâir ayrıntılarla birlikte kaderlerinde yazılıdır. Biz, Allah’a inanmakla kadere de inandık, iman ettik. Allah, dilediğinin canını beşiğindeyken alır, dilediğinin canını da yüz yaşında alır. Buna kim itiraz edebilir? Buna hangi ahmak, hangi aptal müdahâlede bulunabilir? Hâl böyleyken sıralı ölüm de neyin nesidir yahu? Ne sırası? Hayırdır, hâşâ Allah indinde mahfuz Levh-i Mahfuz’u mu gördünüz, herkesin kaderi size mâlum mu oldu? Vahiy gibi İslamî değerleri bir türlü kabul edemeyen o minik akıllarınıza gökten vahiy mi indi? Neyin peşindesiniz?
Nihayet en can alıcı soruya geldik: Neyin peşindesiniz? Sıralı ölüm tabirini bilinçsiz şekilde kullanan, sosyeteden duyunca sahiden anlamlı bir şey sanan cahilleri bir kenara koyarak cevaplandırmak işitiyorum. Sıralı ölüm, dinimiz İslam’ın temel değerlerini sarsmayı hedefleyen kirli mahfillerin uydurduğu bir tabirdir. Yukarıda da açıkladığım gibi İslam dininde asla karşılığı yoktur. Sıralı ölüme ve daha kötüsü ölüm sırasının bozulduğuna inanmak, Müslüman’ın imanını sarsar. Ölüm sırasının bozulduğunu iddia etmek, Allah’a kusur atfetmektir. “Allah sıralı ölüm versin” şeklindeki dua ise ancak ve ancak cehalet göstergesi, gülünç bir dilektir. Allah zaten kendinde mahfuz sıraya göre her canlının canını alır. Hâşâ Allah’a sıra mı öğreteceksiniz ey gâfiller? Ecelinizi ne bir dakika geciktirmeye ne de bir dakika öne almaya dâhi kudretiniz yokken nedir bu Allah’ın sonsuz kudretine karışma sevdası behey şaşkınlar?
Gidin, aklınızı, mantığınızı iyice bir kontrolden geçirin. Artık kendi sosyetik ağzınızla içedönüş mü dersiniz, aydınlanma mı dersiniz; yoksa İslamî tabirle nefis muhasebesi mi dersiniz bilemem. Haydi uğurlar olsun.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR